Kendisi de KHK’yla ihraç edilen bir doktor olan CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, gerçek bir suça ve darbeye karışmamış bütün KHK’lıların işlerine iade olacağını söyledi.

Cihangir İslam, KHK Tv’den Ahmet Erkan Yiğitsözlü’nün sorularını yanıtladı. ‘Sadece beraat edenler ve takipsizlik kararı olanların işe iade olacağı’ şeklinde yapılan eleştirilere İslam “Mahkemelerde yargılananların, hüküm giyenlerin adil yargılanmadığını her zaman söylüyoruz, bunu mecliste de defalarca dile getirdik. Ancak kurumsal olarak hukuki çıkış yolu arıyoruz” yanıtını verdi.

KHK’lılar meselesinde atılan en önemli adımın CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu meseleye sahip çıkması olduğunu dile getiren İslam, “Yüksel Taşkın ve Gülizar Biçer Karaca iki genel başkanımız KHK’lılar konusunda bir rapor hazırlıyor. Bizler de bu konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

İslam şöyle konuştu:

‘EN BÜYÜK ADIM CHP’NİN KURUMSAL OLARAK BU KONUYU ELE ALMASI’

“Mahkeme kararı olanlar, hani onlar ‘adil mahkemelerde yargılanmadı ki.’ Doğru, bunu her gün söylüyoruz. Kurumsal bir çıkış yolu aramaktayız. Zannedilmesin ki gündemde değil. Hayır bunun üzerinden kafa yoruluyor. Mutlaka bir çıkış yolu bulunacak.

Bir suça, gerçek anlamda bir suça karışmamış, darbeye, darbe teşebbüsüne karışmamış KHK’lıların neticede işlerine muhakkak iade edilmesi gerekiyor. Çabalarımız hız kesmeden devam edecek.

Bugün bence bu konuda atılan en büyük adım CHP’nin ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu konuyu kurumsal olarak ele alması ve belli standartlarda, yani hukuk standartları içerisinde incelemesi oldu.”