PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve artan hak ihlallerinin sonlandırılması amacıyla cezaevinde başlatılan açlık grevi eylemi 112'inci gününe girdi. Talepler noktasında henüz herhangi bir adım atılmazken, tutukluların özellikle sağlık noktasında yaşadıkları sorunlar giderek ağırlaşıyor. Ağrı Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi'nde 6 yıldır tutuklu bulunan Abdurrahman Aşkan da sağlık sorunlarıyla boğuşan tutuklulardan biri. Yargılandığı davada 7 yıl 6 ay hapis cezası alan ve "Gözlem ve Sınıflandırma Merkezleri ile Hükümlülerin Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik" gerekçesiyle infazı yakıldığı için tahliye edilmeyen Aşkan, midesinde oluşan ülserden kaynaklı son günlerde yemek yiyemiyor. Bir böbreği yüzde 30'unun iflas eden Aşkan, ayrıca kalp çarpıntısı yaşıyor.  

YEMEK YİYEMİYOR

Aşkan ile telefon üzerinden görüşen kızı Rojbin Bor, babasının yaşadığı sağlık sorunlarını anlattı. Bor, babasının 2018 yılında tecride karşı 110 gün açlık grevine girdiğini, sonrasında sağlık sorunlarının arttığını söyledi. Babasının en son başlatılan süresiz-dönüşümlü eyleme de 2 kere katıldığını ve 10 gün açlık grevinde kaldığını aktaran Bor, şu an yemek yiyemeyecek durumda olduğunu söyledi. 

DOKTORA GÖTÜRÜLMÜYOR

Geçtiğimiz günlerde babasının hastane kaldırıldığını ve doktorların kendisine "bu durum normal değil" diyerek ikinci bir randevu verdiğini aktaran Bor, "Kontrol günü gelmesine rağmen doktora götürülmemiş. Midesindeki ülserden kaynaklı sadece ekmek ve yoğurt ile karnını doyurmaya çalışıyor. Hasta olmasına rağmen tedaviye götürülmüyor. Endoskopi yapılacaktı ama hastaneye götürmediler" dedi. 

Bor, tek kişilik hücrede tutulan babasının tahliye edilmesini istedi. (MA)