Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte Bodrum ilçesindeki otel işletmecileri, 2014 sezonundan umutlu olduklarını açıkladı. Nisan ayı sonunda başlayan yaz sezonu işletmecileri heyecanlandırdı. Mayıs ortasında yüzde 80 doluluk oranını yakalayan oteller, Haziran ayında yüzde yüz doluluk oranını yakalamayı düşünüyor. Nisan ayında deniz sezonunu açan Bodrum'da, meşhur Bodrum geceleri başladı. Sahil kenarında bulunan Beachler hazırlıklarını bitirirken otelciler şezlongları sahile dizdi. Birçok vatandaş deniz keyfini yaşamaya başladı. Sıcak havaların etkisiyle de Bodrum Mayıs ayında da Haziranı yaşaması esnafın yüzünü güldürdü.

Ambrosia Otel'in yönetim kurulu başkanı Zeynel Kılınç, 2014 sezonundan umutlu olduklarını belirterek şöyle konuştu: “Bu sene sezona çok olumlu bakıyoruz. Geçen yıl Gezi olaylarından dolayı gerçekten büyük bir darbe almıştık, rezervasyonlar iptal edilmişti. Bizim otelimizde yüzde 15 oranında rezervasyon iptal edildi. Bu sene kurların yükselmesi ile birlikte, yüzde 30 oranında artış gerçekleşti. Bodrum yarımadasındaki otellerde doluluk oranı yaşanıyor. Geçen yıl mayıs ayında birçok işletme kapalıyken bu yıl bütün oteller açıldı ve sezon erken başladı. Bu durum gösteriyor ki 2014 yaz sezonu çok iyi geçecek."

Otellerin yüzde 80 doluluk oranını Mayıs ayında yakaladığını söyleyen Kılınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda bizim otelimiz yüzde 80 oranında doluluk yaşamakta. Doluluk oranını 20 Mayıs’tan itibaren yüzde yüz doluluğu yakalıyoruz. 20 Mayıs’tan 29 Ekim’e kadar yüzde yüz dolu olarak sezona devam ediyoruz."

YATAK SAYISI YETMEYECEK

Bitez’de otel işletmeciliği yapan Celal Vural da sezondan çok umutlu olduklarını dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı: “Turizmci olarak bu sene sezonun çok iyi geçeceğini umuyoruz. Hazırlıklarımızın yüzde 90’ı tamam Bitez’de beklentilerimiz daha üst düzeyde. Bitez’de otel sayısı az, yatak sayımız az ama en çok tercih edilen bölgelerden biri burası. Sezonun çok iyi geçeceğini umuyoruz."