Bedensel ve zihinsel engelli 166 kişi, Jandarma Teşkilatının 175. yıldönümü kapsamında bir günlüğüne asker oldu.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kışlası’nda 166 engelli için yapılan temsili askerlik töreninde duygusal anlar yaşandı. Bando eşliğinde alana giren engelliler Özel Tertip Jandarma Er Yemin Töreni’nde vatanları için yemin etti. Engelli aileleri de askerlerini yalnız bırakmadı. Mehmetçikleri cep telefonlarıyla görüntüleyen aileleri duygusal anlar yaşadı. İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay İbrahim Aydın'ın da katıldığı törende, İl Jandarma Komutanlığı mayın, narkotik ve devriye köpeklerinin gösterisi nefes kesti.

“CANIMIZI SEVE SEVE FEDA ETMEYE HAZIRIZ”

Törendeki konuşmasında duygusal anların yaşanmasına neden olan engelli İbrahim Aydın şöyle konuştu: “Belki gücümüz yok, koşamayız, ellerimiz titrer, hedefi şaşırırız ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti Orduları Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği ışıkta yolumuzu asla şaşırmayız. Bu gurur dolu geçmişimizi geleceğe taşımak için gerekirse biz de canımızı seve seve feda etmeye hazırız.”

Yemin törenine katılan aileler de oğullarını asker olarak görmenin mutluluğunu yaşadı. 22 yaşındaki epilepsi hastası oğlu Erhan Sanal’ın yemin töreninde duygularını ifade eden anne Hatice Sanal, “Çok gururlandım. İyi ki devletimiz bu imkanı çocuklarımıza sağladı. Devletimiz başımızdan eksik olmasın. Çok heyecanlıydı, çok arzu ediyordu. Her anne gibi ağlamaktan oğlumun görüntüsünü çekemedim ağlamaktan başka bir şey gelmedi elimden” dedi.

“ASKERE GİDİNCE ŞEHİT OLACAĞIM”

Zihinsel engelli oğlu Özgür Bıçakçı’nın ‘Askere gidince şehit olacağım’ dediğini söyleyen anne Yüsel Bıçakçı da, yemin töreninde sık sık görüntü çektiklerini ifade ederek şunları söyledi: “Çok duygulanıyoruz. Anlatılacak gibi değil. Onlarla bugünü de yaşadık. Elimizdeki telefonla onu çektik, duvarlara asmayı düşünüyoruz.”

“KAYA GİBİ ASKER”

Törende konuşma yapan İzmir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay İbrahim Aydın da, İl Jandarma Komutanlığı olarak yapılan törenle daha da güçlendiklerini belirterek şöyle konuştu: “Hepinizin yüreğindeki heyecan ve coşkuyu hissediyoruz. Sizleri çok seviyoruz ve sizle gurur duyuyoruz. Büyük emek ve fedakarlıkla büyütüp yetiştirdiğiniz, bugün de ellerine kınalar yakarak peygamber ocağına getirdiğiniz evlatlarınız şimdi karşınızda kaya gibi birer asker olarak durmaktadır. Vatan ve bayrak sevgisiyle dolu evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Şunu asla unutmayınız ki, az önce and içerek silahlı kuvvetlerin saflarına katılan evlatlarınız bizlerin de evlatlarıdır.”

ASKER OCAĞI YEMİNİ

İzmir Valisi Mustafa Toprak da Mehmetçikleri tebrik ederek şu ifadeleri kullandı: “Değerli askerlerimiz, az önce değerli yeminlerinizle sadakat içerisinde bulunacağınıza söz verdiğiniz bu asker ocağı önemli bir ocaktır. Sizler de bugün bu yemini ederek gelecekte ülkemizin karşılaşacağı olumsuz durumlar karşısında hangi katkıyı sağlayabiliyorsanız o katkıyı sağlama noktasında her an için göreve hazır olduğunuza yemin ettiniz.”

KÖPEKLERİN GÖSTERİSİ NEFES KESTİ

Törendeki konuşmaların ardından İl Jandarma Komutanlığı mayın, narkotik ve devriye köpeklerinin gösterisi yapıldı. Gösteride, mayın ve uyuşturucu maddeleri saklandıkları yerden çıkaran köpekler ilgi gördü.

Kapkaççıyı yakalayan ve önlerindeki engellerden büyük bir ustalıkla atlayan köpekler ise nefes kesti. Eğitimli köpeklerin gösterisinin ardından Balçova Engelli Grubu halk oyunları oynadı, daha sonra protokol, Mehmetçikleri ve aileleri kışlada birlikte yemek yedi.