Konya’nın Beyşehir ilçesinde askerlik çağına gelmiş 17 genç, yemin törenin ardından bir günlük de olsa askerlik görevlerini yerine getirdi.

Bu yıl, Jandarma Genel Komutanlığı’nın kuruluşunun 175.’inci yıldönümü nedeniyle temsili askerlik uygulamaları Türkiye’de sadece jandarma birliklerinde yapıldı. Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı’nda da askerlik çağına gelen 17 engelli genç, bu kapsamda kışlaya gelerek bir gün süreyle temsili askerlik yaptı. Engelli gençler, aileleri ile beraber geldikleri Jandarma Komutanlığı kapısında davul zurnayla jandarma personeli tarafından karşılandı. Berberde asker tıraşı olan engelli gençlere daha sonra asker kıyafetleri giydirildi. Kıyafetlerini giydikten sonra asker selamı veren engelli gençlerin aileleri zaman zaman duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Engelli gençlerin yemin töreni öncesinde kürsüye gelen engelli gençlerden Sefa Değerli (22), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Komutanlarımızı çok seviyoruz, Recep Tayyip Erdoğan'ı, Mustafa Akış'ı, Murat Özaltun'u çok çok seviyorum, okulumuza davet ediyorum. Konya'nın bütün insanlarını selamlıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından toplu olarak yemin eden engelli askerler, temsili olarak nöbette tuttu. Bir günlüğüne de asker olma sevincini yaşayan engelli gençler, daha sonra geçit törenine katıldı. Protokol, tören geçidini ayağa kalkarak izlerken, aileleri ise çocuklarını uzun süre alkışladı. Törenin ardından engelli gençlere protokol tarafından terhis belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi. Programın sonunda engelli gençler ve aileleri yapılan eğlenceye katıldı.

Yemin törenine İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurt, daire amirleri, engelli gençlerin aileleri, gaziler ve şehit aileleri, vatandaşlar katıldı.