Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkçemiz; milletimizin karakterini, kültürünü, medeniyet birikimini yansıtan aynamızdır" dedi.

Başbakan Erdoğan, Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başbakan Erdoğan, bir milleti millet yapan en önemli unsurların, ortak bir vatan, ortak bir tarih, ortak bir kültür ve nihayet ortak bir dil olduğunu vurgulayarak şunları dedi:

"Milli değerlerimizin korunmasında, nesilden nesle aktarılmasında en etkili araçlardan biri olan Türkçemiz, hiç kuşkusuz, en önemli kültürel mirasımızdır.

Türkçemiz, milletimizin karakterini, kültürünü, medeniyet birikimini yansıtan aynamızdır.

İnsanlık tarihinin en köklü, en kadim dillerinden biri olarak kabul edilen Türkçemiz, kelime dağarcığı, kullanıldığı coğrafyanın ve konuşan nüfusun genişliği bakımından dünya dilleri arasındaki en itibarlı diller arasında yer almaktadır."

"Bu bakımdan, dilimizi yüksek kültürümüzün nişanesi kılan Yunus Emre ve onun gibi birçok gönül erine, şairlerimize, yazarlarımıza, mütefekkirlerimize minnet borçluyuz" diyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şiirlerinde Allah aşkını ve insan sevgisini işleyen, sevgi, hoşgörü temeli üzerine inşa ettiği felsefesiyle bütün insanlığı kucaklayan Yunus Emre, duru ve temiz Türkçesiyle bugün de birçok şair ve yazara ilham kaynağı olmaktadır.

İnanıyorum ki, bugünün şair ve yazarları Yunus Emre’nin açtığı yoldan ilerleyerek, Türkçemizi daha da geliştirecek; dünya dilleri arasında çok itibarlı bir seviyeye yükselteceklerdir.

Bu düşüncelerle Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre Haftası’nı kutluyor, güzel Türkçemizin gelişmesine ve doğru kullanımına katkısı olan bütün kişi ve kuruluşlara teşekkürlerimi iletiyor, vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum."