Barış ve Kardeşlik Futbol Turnuvası, Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) ve Eğitim Sen 5 No’lu Şube öncülüğünde Kartal Belediyesi’nin katkılarıyla başladı. Turnuvanın başlama vuruşunu Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan gerçekleştirdi.

Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybedenleri anmak ve adlarını yaşatmak amacıyla düzenlenen “Barış ve Kardeşlik Futbol Turnuvası” Kartal’da başladı. Üç hafta sürecek turnuvaya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra CHP Kartal İlçe Başkanı Kamer Gök, CHP Kartal Meclis Üyeleri, Sami Elvan, Eğitim-Sen Başkanı Mehmet Aydoğdu, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Hüsnü Yeşilyurt, avukatlar, gazeteciler, taraftar grupları ve vatandaşlar katıldı.

Turnuvanın başlangıç vuruşunu gezi olayları sırasında hayatını haybeden Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ile gerçekleştiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kendine sahip çıkan, kentlilik bilincini yükseltmeye ve yaşatmaya çalışır. Gezi olayları sadece Taksim’in talan edilmesi değil, kamu vicdanının başkaldırması ve ayaklanmasıdır. Bu turnuvanın dostluğa, barışa, kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. Berkin Elvan yavrumuza da Allah’tan rahmet, babasına ve hepimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Turnuvanın yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Sami Elvan, “Böyle bir organizasyonu düzenleyenlere ve en başta Belediye Başkanı Altınok Öz’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Oğlum adına ve oğlum gibi hiç suçu yokken ölen gençlerimize yapılan bu tür organizasyonlar büyük bir duyarlılık örneğidir. Bundan sonra Berkin Elvanlar ölmesin!” diye konuştu.

Yıldızlar, gençler ve yetişkinler olmak üzere 3 ayrı kategoride yapılan turnuva 10-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Turnuva içerisinde taraftar gruplarının oluşturduğu takımların yanı sıra sadece kadın oyunculardan oluşan takımlar da yer alacak.