Balıkesir'de, engelli gençler bir günlüğüne asker olup tezkere aldı. 3 akülü tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi askerlere verildi.

Engelli gençler, İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenle bir günlük asker olup yemin etti. 39 engelli askerin yemin töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Törene Vali Ahmet Turhan, Altı Eylül Kaymakamı Bayram Gale, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, İl Jandarma Komutanı Salih Göldal, ilçe belediye başkanları ve engelli askerlerin aileleri katıldı.

39 engelli asker silaha ve Türk bayrağına el bastı. Tekerlekli sandalye ile yemin masasına gelen askerler vatan için yemin ederken, aileleri ile onları izleyerek duygu dolu dakikalar yaşadı.

İl Jandarma Komutanı Salih Göldal, "Jandarma Komutanlığı bünyesinde askerlik hizmetlerini yerine getirmek için, 39 gencimiz, heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş, karşınızda gurur ve onur ile durmaktadır. Sevgili Mehmetçikler! Sizler bugün Yahya Çavuşlarsınız, Seyit Onbaşılarsınız, Ulubatlı Hasanlarsınız. Askerlik yemininiz hayırlı uğurlu olsun. Değerli aileler, bugün jandarma olan evlatlarınızın gözlerindeki pırıltıyı görüyor ve haklı gururunu yaşıyorsunuz" dedi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da, "Askerlik peygamber ocağıdır. Türk milleti için çok önemli manevi değeri olan bir yer. Annelerimiz, babalarımız evlatlarını askere gönderirken kına yakar. 39 gencimiz bunun heyecanını yaşıyor. Engellilerimizin önünde engeller var. Bu engeller her geçen gün azalacak. Kahraman Mehmetçikler! askerlik kutsi bir görev. Bunun 12 ay, 16 ay ya da 1 gün yapılması önemli değil. Yıllarca ülke savunmasında olan, güneydoğuda bölücü teröre karşı mücadele veren jandarma teşkilatının üyesi oldunuz. Türk ordusu maneviyatı olan güçlü bir ordudur. Sizleri gönülden tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Engelli askerler adına konuşan Mehmet Dalkıran, engelli asker arkadaşları adına yaptığı konuşmada yaşadığı gururu anlattı.

MÜGE ANLI'DAN 3 HEDİYE

Yapılan törende Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Cavit Erdem, Altı Eylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu askerlere terhis belgelerini verdi. Askerlerle hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından askerlerin resmi geçit izlendi.

Öte yandan, ünlü program yapımcısı Müge Anlı, Balıkesir'de bulunan törenlere katkı sağladı. Müge Anlı tarafından finanse edilen 3 akülü tekerlekli sandalye engelli askerler arasında bulunan Volkan Koyuncu, Tuncay Yesin ve Birol Tuzak'a verildi. Kameralar aracılığı ile Anlı'ya teşekkürlerini ileten askerlerin mutlu olduğu görüldü.

Balıkesir'de düzenlenen tören il protokolünün askerlerle beraber yediği yemek ile sona erdi.