Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tarlabaşı’nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi.

Bakan Güllüce, ilk olarak Beyoğlu Belediyesi’ni ziyaret edecek, Başkan Ahmet Misbah Demircan’la bir araya geldi. Güllüce ve Demircan daha sonra belediyenin ek hizmet binasına geçti. Burada Tarlabaşı’nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin maketleri inceleyen Bakan Güllüce, Demircan’dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Burada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Güllüce, İstanbul’un siluetiyle ilgili bir soru üzerine, “Silüet baktığınız yere göre değişiyor. Mesela Kız Kulesi’nin orada durduğunuzda görmediğinizi, Salacak’ta görürsünüz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, daha sonra Başkan Ahmet Misbah Demircan’la Tarlabaşı’na geçerek, kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Güllüce, “İnşaat mühendisiyim, iyi de bir şantiyeciyimdir. Ama bir şeyi gördüm; Türkiye mühendislikte, inşaatta çok ilerlemiş. Bu beni çok sevindirdi. Mühendislik olarak çok iyi noktaya gelmişiz. Bu iş kolay değil. Buradan bakıldığı zaman bir çukur görünüyor da bu iş başlı başına zor bir iş. Türkiye inşaat sektöründe dünyanın ikinci devleti oldu. Mühendislikte iyi bir notaya geldik. Bu bizim göğsümüzü kabartıyor. Burada da belediye başkanımızın başkanlığında yapılan kentsel dönüşüm, çok zor bir dönüşüm. Böyle sıfırdan eksi 32’ye ineceksiniz, kazıklar çakacaksınız, binaları, tarihi eseri koruyacaksınız, hak sahiplerini mağdur etmeyeceksiniz, onlarla anlaşacaksınız, onlar da mutlu olacak zor bir iş. Diliyorum bütün Türkiye’de böyle güzel projeler gerçekleştirilir” diye konuştu.

Beyoğlu Süryani Kadim Meryemana Kilisesi Vakfı’nı da ziyaret eden Güllüce, daha sonra Tarlabaşı’nda incelemelerde bulundu.