Konya’da askere alınan engelliler istekleri üzerine silahlı nöbet tutup, jandarma ekip arabasıyla devriye görevine çıktı.

Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 175. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, her yıl yapılan temsili askerlik uygulaması bu yıl Jandarma Komutanlıklarında düzenleniyor. Konya merkez ve Akşehir, Beyşehir, Çumra, Seydişehir ile Ereğli ilçelerinden askerlik çağına gelen 232 engelli 1 gün de olsa askeri üniformalarını giyip vatani hizmetlerini yapıyor.

Temsili askerlik hizmeti için Konya İl Jandarma Komutanlığı’na sabah erken saatlerde gelen asker adayları ve aileleri davul zurna eşliğinde çiçeklerle karşılandı. Kayıt işlemleri yapılan asker adaylarına ‘Can Dostu’ olarak profesyonel askerler eşlik etti. Askeri kıyafetleri verilen engellilerden isteyenler berberde tıraş oldu. Silah eğitimi de alan engellilerden bazıları istekleri üzerine nöbet tuttu. Silahları ile birlikte İl Jandarma Komutanlığı çevresinde nöbet tutan askerlerin sevinçleri yüzlerinden okundu. Engelli askerler 1 günlüğüne de olsa askere alınıp üniforma verildiği için Türk Silahlı Kuvvetlerine teşekkür etti.

Gün boyunca temel askerlik eğitimi verilecek engelliler düzenlenecek törenle ant içip terhis belgesi alacak.