Almanya'nın Oberstaufenu şehrinden başlayan Allgeau-Orient Rallisi'nin Tokat etabı geçildi.

Dünyanın 20’ye yakın farklı ülkesinden 560 kişinin takımın 280 araç ile katıldığı rallide dostluk ve barış mesajları verildi. Ürdün’de sona erecek yarışlarla birlikte araçlarda bulunan oyuncaklar Suriye’deki çocuklara gönderilecek. Tokat’a gece saatlerinde gelerek konaklayan ralliciler, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen folklor gösterileriyle doyasıya eğlendi. Yarışın Tokat etabının startını Vali Mustafa Taşken, Allgeau-Orient Ralli Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Nadir Serin ile birlikte verdi. Daha sonra Vali Taşkesen üstü açık bir otomobilin direksiyonun başına geçerek komite başkan yarımcısı Serin ile birlikte kentin tarihi sokaklarında korna çalarak tur attı.

KAMEREMAN MOTOSİKLETE TERS BİNDİ

Konvoyu görüntülemek isteyen bir kameramanın ise Alman Rallici Wilfried Gehr’in kullandığı motosikletin arkasına ters oturdu. Daha güzel görüntü alabilmek için motosikletin arkasına ters oturan kameramanı meslektaşları görüntüledi. Vali Taşkesen, tarihi sokaklarda çocuklara oyuncak dağıtarak vatandaşlarla sohbet etti. Basın mensuplarına tarihi Sulu Sokak Çarşısı’nda açıklamalarda bulunan Vali Taşkesen, ralli sonunda araçların Suriyeli mültecilere verileceğini ifade ederek, “En uzun parkur Türkiye’de ve en çok Suriyeli mültecinin olduğu ya birinci ya ikinci ülkeyiz. İkincide Ürdün. Ralli Ürdün’de sonra erecek ve Suriyeli mültecilere bırakılacak. Dostluk ve barış rallisinin barış ve huzura katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Allgeau-Orient Ralli Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Nadir Serin ise Tokatlılar tarafından gösterilen misafirperverlikten dolayı memnun kaldıklarını, valilik tarafından yapılan organizasyonda araçların 24 saat bakımını yaptırarak, bazı tamircilerin para almamasının yabancı ralliciler tarafından şaşkınlıkla karşılandığını söyledi.