Rize’de çalışan Kırşehirli Galip Baş, birçok kişi ve örgütün peşinde olduğu kayıp ahit sandığının yerini bildiğini iddia etti.

Rize’de çalışan Galip Baş (35), ortaya attığı iddialarla dikkat çekiyor. Baş, yaptığı açıklamada, “Herkesin göremediği bazı şeyleri görüyorum. Ben görüyorum ama siz göremiyorsunuz. Olan olayları önceden izleyebiliyorum. Bu her zaman olmuyor bazen oluyor“ dedi.

AHİT SANDIĞININ YERİNİ TARİF ETTİ

Baş, ahit sandığının yerini de gördüğünü belirterek şöyle konuştu: “O sandık Kırşehir’in Kaman ilçesi Çağırkan kasabasında bir gölün içerisinde. Tam yerini biliyorum. Onun bulunup çıkarılması gerekiyor. Çıkarılınca o sandığı Mehdi açacak. Sadece o açabilecek. Başkası o sandığı açamaz.”

AHİT SANDIĞI

Hz. Musa tarafından yaptırılarak içerisine yazılı 10 emrin konulduğu inanılan bu sandıkta ayrıca Hz. Musa’ya ait asa ve bazı eşyaların bulunduğuna inanılıyor. Tahrip edilen İncil ve Tevrat’ta da ahit sandığından bahsediliyor. Bazı kesimler Kur'an-ı Kerim’de Bakara suresinin 248. ayetinde ‘tabut’ olarak tarif edilen nesnenin ahit sandığı olduğunu iddia ediyor. Bir inanışa göre de Mehdi’nin sandığın bulunması ile geleceğine ve sandığı Mehdi’nin açacağına inanılıyor. Bu inanışa göre, birçok kişi ve örgüt asırlardır bu sandığı arıyor. Yahudilikteki güçlü bir inanışa göre sandık, Kudüs'teki Süleyman Mabedinde gizli.

Bu arada arkadaşları, Galip Baş’ın Van depremi gibi büyük doğa olaylarını olmadan önce bildiğini iddia etti.