Afyonkarahisar’da lisans mezunları temmuz ayında yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için başvurularını yapmaya başladı. Kentte başvuruların sadece bir noktadan alınması ise 1 kilometreye varan uzun kuyruklara neden oldu.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlüğünde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından kabul edilen KPSS başvuruları nedeniyle metrelerce kuyruk oluştu. KPSS adayları başvuruların kentte sadece bir noktadan alınmasına tepki gösterirken, bu yıl yapılan bu uygulamadan şikayetçi olduklarını kaydetti.

Rektörlük binasından üniversitenin giriş kapısının dışına kadar taşan kuyruklarda, yüzlerce aday KPSS’ye başvurmak için saatlerde bekledi. Sabah saatlerinden itibaren yapılan başvuru sayısının bine yaklaştığı kaydedilirken, temmuz ayında yapılacak KPSS'ye başvuruların 14 Mayıs Çarşamba günü sona ereceği belirtildi.

Kuyrukta beklemekten yorulan ve sıkılan bazı adayların ise üniversite bahçesinde boş buldukları yere oturarak dinlenmeye çalıştıkları gözlendi.