Afyonkarahisar 5. Meteoroloji Bölge Müdürü Ekrem Alaçam, kentte geçtiğimiz hafta sonunda beklenen yağışların alındığı kaydederek, sadece 3 günde metrekareye 48 kilogram yağış düştüğünü söyledi.

Uzun geçen bir yağışsız dönemin ardından Mayıs ayında beklenen yağış rekoltesinin yakalanmaya başladığını ifade eden Alaçam, 1-13 Mayıs tarihleri arasından kentte metrekareye yaklaşık 82 kilogram yağış düştüğünü belirtti. 9-10-11 Mayıs tarihleri arasında kentte metrekareye düşen yaklaşık 48 kilogram yağışının son yılların rekorlarından birisi olduğunu ifade eden Alaçam, “Mayıs ayının rekoru metrekareye düşen yaklaşık 166 kilogram ile 1963 yılında yaşanmıştı. Umarım böyle bol yağışlı günler, aylar geçiririz. Bu hafta itibari ile yağışlar ara verecek. Yani bu hafta bölgemizde yağış beklemiyoruz. Hava sıcaklıkları da mevsim normallerinde seyir ediyor. Hafta boyunca da kentimizde sıcaklıkların 21-24 derece düzeylerinde olması bekleniyor” dedi.

YAĞMURDAN EN ÇOK PAYI İSE BAŞBAKANLIK KORUMALARI ALMIŞTI

Öte yandan, AK Parti’nin Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiği 22’nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı da yoğun yağmur altında geçmiş ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’da yoğun yağmur altında temaslarını gerçekleştirmişti. Yağmurdan en çok payı ise Başbakanlık korumaları almıştı. Bu durum Pazartesi günü kentte çıkan yerel basın-yayın organlarında ise ‘AK Parti bereketi ile geldi’ yorumlarına neden olmuştu.