CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, ANTEKS iplik fabrikasında eylem yapan işçilerin alacaklarını talep ettiklerine dikkat çekerek, “Alacaklarını isteyen mazlum ANTEKS işçilerine sabırlı ve hoşgörülü davranılmalı” dedi.

CHP’li Acar, yaptığı yazılı açıklamada, ANTEKS işçilerinin yasalara aykırı bir şekilde aniden işten çıkarıldığını belirtti. Yaklaşık 3 aydır maaşlarını alamayan işçilere, ihbar ve kıdem tazminatı ödemesi de yapılmadığına dikkat çeken Acar, şöyle konuştu: “İşçiler çok zor durumdadır. İşçilerin yasal haklarının takibi için avukatlarla görüşmeler yapılmış ve avukatlar peşin para almadan davalara bakmayı kabul etmişlerdir. Ancak, davaların açılabilmesi için bin TL tutarındaki harçların peşin yatırılması gerekmektedir. Yaklaşık 3 aydır maaş alamayan, kıdem ve ihbar tazminatları verilmeyen işçilerin, bin TL’lik bu yargılama harçlarını ödeme olanakları yoktur. Bu tablo sorunu daha da ağırlaştırmaktadır.”

”MÜDAHALEDE BULUNULMAMALI”

İşçilerin bu durum üzerine, alacaklarını tahsil edebilmek için fabrikayı işgal ettiklerini belirten Acar, şunları söyledi: “Bu eylemin, alacakların tahsili için yapılmış bir eylem olduğu gözden kaçırılmamalıdır. Antalya valisi ve emniyet görevlilerine bir çağrıda bulunuyorum. İşçilere bir müdahalede bulunulmamalıdır. İşçilerin alacakları konusunda devreye girmelidirler. Ani bir müdahale olayı, daha ağır zararların daha ağır kayıpların ortaya çıkabileceği sonuçlar oluşturabilir. Bu nedenle sorunun görüşmelerle çözülmesi yoluna gidilmelidir. Sabırlı ve hoşgörülü bir tavır gösterilmesi yararlı olacaktır. Bütün demokratik kitle örgütlerini, sendikaları, siyasi partileri ANTEKS işçilerinin yanında yer almaya, ortak toplumsal aklın işletilerek mazlum işçilerin sorunlarının çözülmesine katkı verilmesi çağrısı yapıyorum.”