Antalya İl Jandarma Komutanlığında bedensel ve zihinsel engelliler için düzenlenen törende, 41 engelli asker 1 günlük vatani görevinin yerine getirerek yemin etti.

Her yıl Antalya Topçular Kışlası’nda gerçekleştirilen tören, bu yıl Jandarma Teşkilatı’nın 175. yılı nedeniyle Antalya İl Jandarma Komutanlığı'nda yapıldı. Yapılan törene, Vali Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ve asker yakınları katıldı.

Yemin töreninin açılış konuşmasını yapan Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, yemin eden askerlerini tebrik ederek, “Türk milletinin askerlik görevini yerine getiren her birey, bunun haklı gururunu ömrü boyunca taşımak durumundadır. Temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen arkadaşlarımız kahraman bir Mehmetçik olarak karşınızda durmaktadır. Kısa süreli de olsa bu eğitimle “Her Türk asker doğar” özdeyişini ispatlarcasına askerliğe itimat ettiniz. Size ihtiyaç duyulduğunda yemin eden her vatan evladı gibi sizler de bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz. Askerlik göreviniz yüce Türk milletine, jandarmaya ve ailelerinize uğurlu olsun” diye konuştu.

Tören, askerlerin komutanlarıyla birlikte fotoğraf çektirmesiyle son buldu.