Edirne’de bu yıl 2’ncisi düzenlenen Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Etkinlikleri, Bulgaristan, Kosova, Bosna Hersek, Yunanistan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen engelli öğrencilerin katılımıyla başladı. Ekiplerin dans, basketbol, atletizm ve yüzme gibi branşlarda yarışacakları kaydedildi.

Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve Trakya Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 2’nci Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Organizasyonu, renkli görüntülere sahne oldu. 'Hepimiz Aynı Takımdayız' sloganıyla düzenlenen organizasyona yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 200 engelli sporcu katıldı.

Trakya Üniversitesi BESYO 75’inci Yıl Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliklerin açılış törenine, Vali Hasan Duruer, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, engelli öğrenci ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende özel öğrenciler, dans ve müzik koroları eşliğinde gösteriler düzenledi.

Vali Duruer, açılışta yaptığı konuşmada anlamlı ve özel bir günde birlikte olduklarını kaydederek, olimpiyatların sevgi olimpiyatı olması gerektiğinin altını çizdi. Duruer, "Sevgi olmazsa bu çocuklarımıza bakma şansına sahip olamayız. Sevgi her şeyin başıdır, sevgi olmadan hiçbir şey olmaz. Annelerin babaların çekmiş oldukları sıkıntıları biliyoruz. Eğer sevgi olmasaydı bu çocuklarımız ayakta kalamazdı" dedi.

Organizasyonda, özel öğrencilerin müzik eşliğinde sergiledikleri danslar ise büyük beğeni topladı.

Yaklaşık 200 engelli öğrencinin, spor dallarında yarışmalara katılacağı ifade edilirken, yarışmaların ardından dereceye girenlerin madalya ile ödüllendirileceği kaydedildi.