Emniyet Genel Müdürlüğü'nün "müdahale etmedik ve gözaltına kimseyi almadık" açıklamasının aksine kendilerine "15 Temmuz gazileri" diyen grup dün geceki müdahalede bir arkadaşlarının kaburgasının kırıldığını duyurdu.

AKP Genel Merkezi önünde polis tarafından darp edilen grup Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Ufuk Yegin, dünkü olayda yaralananlardan birinin kaburgasının kırıldığını açıkladı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptıkları görüşmenin ardından eylemlerine ara verdiklerini söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından gösterilerde ölen ve yaralananların yakınlarına verilmek için toplanan 300 milyon liranın akıbetini soran ve kendilerine maaş bağlanmasını isteyen "gaziler", dün AKP Genel Merkezi önünde polis tarafından darp edildikten sonra bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde açıklama yaptı.

Ufuk Yegin, dünkü olaylarda 2 "gazi"nin yaralandığını ve yaralılardan birinin kaburga kemiğinin kırıldığını belirtti. Yegin, dünkü olaylar öncesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan lehinde slogan atarak, ona seslerini duyurmaya çalıştıklarını vurguladı ve “Cumhurbaşkanımızı korumaları çıkarınca arkadaşlarımız diğer kapıya hareketlendiler. Orada korumalarla arkadaşlarımız arasında hareketlenme oldu. Sonrasında özürler dilendi” dedi.

Dünkü olaylardan sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüklerini ve görüşmede taleplerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletileceği sözü aldıklarını aktaran Yegin, yaptıkları eyleme bir süre ara verdiklerini duyurdu. (ANKA)