Hasta ve infazları yakılan tutsakların tahliye edilmesi talebiyle ailelerin Van Barosu'nda başlattığı Adalet Nöbeti 55’inci gününde devam ediyor. Eylemin bugünkü ziyaretçileri Van Kadın Platformu üyelerinin yanı sıra yerine kayyım atanan eski HDP Erciş Belediye Eş başkanı Diba Keskin’de katıldı. Keskin, Türkiye cezaevlerinde ölüm eşiğinde olan binlerce hasta tutsağın olduğunu vurgulayarak, ailelerin eylemini desteklediklerini de söyledi. 

‘Bulunduğumuz her alanda taleplerinizi dile getireceğiz’

Ardından Van Kadın Platformu adına konuşan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (THİV) Van Sekreteri Sevim Çiçek de, “Bunu sağlamak ve korumakla yükümlü olanların bunu bir işkence yöntemine dönüştürmesi bizim için kabul edilir bir durum değildir. En az 780 çocuğun cezaevlerinde tutulduğu ve ağır hasta tutsakların ölümleri bu kadar çığ gibi büyüyorken, hiçbir sese kulak verilmemesi, hiçbir adım atılmaması, özellikle ağır hasta tutsakların tabutlarla ya da ölümlerine çok az bir süre kala çıkıyor olması demokratik bir hukuk devletinde kabul edilebilir bir durum değildir. Van Kadın Platformu olarak dayanışma duygularımızı belirtmek için ziyaretimizi gerçekleştirdik. Bulunduğumuz alanlarda bu sorunları dile getirmeye, hakları savunmaya, bu hukuksuzlukla mücadele etmeye devam edeceğiz. Ailelerin yanındayız” ifadelerini kullandı.

‘Sizin gibi annelerimiz olduğu için gurur duyuyoruz’

STAR Kadın Derneği üyesi Rojbin Bor ise nöbetteki kadınlara dönerek; “ Sizin gücünüzü biliyoruz. Sizin gücünüzün devlette farkında. Sizin gücünüzün, iradenizin neler yapabileceğini açlık grevi süreçlerinde dünya tanıklık etti. Mücadeleniz sayesinde açlık grevi eylemi amacına ulaştı. Sizinle gurur duyuyoruz. İyi ki sizin gibi annelerimiz var. Sonuna kadar sizi destekliyoruz” sözlerini kullandı.

Kimseden korkmuyoruz: Çünkü haklıyız

Kadınların mesajları karşısında konuşan tutsak yakını Dilşah Alkan ise eylemlerinin iki aylık bir süreci geride bıraktığını söyleyerek ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Alkan, “ Bugün bu kadar kadının bir arada bizi ziyaret etmesi beni gururlandırdı. Taleplerimiz de haklıyız. Sonuna kadar mücadelemiz sürecek. Bir damla kanımız dahi kalsa amacımıza ulaşana dek burada nöbette oturmaya, direnmeye devam edeceğiz. Kimseden korkmuyoruz. Çünkü haklıyız” dedi.

Konuşmaların ardından ziyaret son buldu.