ERCİŞ HABER-Yazar Şahabettin Demir'in Van'ın Erciş ilçesinde düzenlemek istediği "Mavi Sevgi" kitabının söyleşi ve imza günü kaymakamlık tarafından yasaklandı. Yasağa tepki gösteren Demir, "12 Eylül Darbesi tarafından uygulanan yasaklar halen günümüzde de devam ettiriliyor" dedi.

Yazar Şahabettin Demir'in Van'ın Erciş ilçesinde bugün saat 11.00 ile 19.00 arası Emrah ile Selvi Çay Bahçesi'nde düzenlemek istediği "Mavi Sevgi" kitabının söyleşi ve imza etkinlik kaymakamlık tarafından yasaklandı.

Etkinliğin ev sahiplerine kaymakamlık tarafından gönderilen yazıda, "İlgili sayılı dilekçeniz incelenmiş olup, 08.08.2019 tarihinde Emrah ve Selvi Çay Bahçesinde 'Mavi Sevgi' adlı kitabın söyleşi ve imza günü talebiniz Kaymakamlığımız tarafından uygun görülmemiştir" denildi. 

Mezopotamya Ajansı'na (MA) yasak kararını değerlendiren yazar Şahabettin Demir, uygulanan yasakların artık 12 Eylül Darbesini aratır duruma geldiğini söyledi. Kitabının psikolojik roman olduğunu ifade eden Demir, "Yaklaşık 2 yılda yazdım. Kitabım farklı metropollerde geçen iki gencin hayatını anlatıyor. Bandrollü ve Türkiye'nin yasalarına uygun çıkartılmış bir kitaptır. Bugün yaşadığım Erciş'te söyleşi ve imza günü düzenlemek istedim. Bir ay öncesinde afiş ve davetiye hazırladım. Ve yaklaşık 3 bine yakın insanı davet ettim. Fakat dün akşam üzeri beni çağırdılar. 'Söyleşi ve imza gününe izin vermiyoruz' dediler. Gerekçeyi sorduğumda ise Van Valiliğin son aldığı eylem ve etkinlik yasağı öne sürdüler. Kapalı alanda yaptığımı ve her yerde imza ve söyleşi yapıldığını söyleyerek duruma itiraz ettim. Yasaklandığı söylediler. Ben de yapacağımı söyledim" diye belirtti.

'12 EYLÜL DEVAM EDİYOR'

Ardında kendisini emniyetten arandığını ve etkinliği yaptığı takdirde müdahale edeceklerini tarafına iletildiğini belirten Demir, "Bu sabah söyleşi ve imza yapacağım yere geldiler. Afişlerimi söküp yırttılar. 12 Eylül Darbesi tarafından uygulanan yasaklar halen günümüzde de devam ettiriliyor. 12 Eylül döneminde kitapları yasaklayanlar bugün yine iş başında. Hak, özgürlük ve adalet diye bu iktidar yola çıktı. Bakıyoruz olay nereye kadar gelmiş. Ta ki evimizin içine kadar müdahale ediyorlar. Kendine yurtsever, devrimci diyen kesimlere nefes aldırtmıyor. Biz bu yasakçı zihniyeti korkutmaya devam edeceğiz. Bu yapılan şahsıma ve okuyucularıma karşı yapılmış haksızlıktır. Buradan bu uygulamayı kınıyorum" dedi.

ŞAHEBETTİN DEMİR KİMDİR?

Şahabettin Demir, 1981 yıllında Van Erciş'de doğdu. Araştırma ve başvuru kitapları, roman kategorilerinde eserler yazan Demir , "Doğaya Dönüş", "Yüreğimizin Acı Çığlığı", "Gülüşünde Kaldım" ve "Mavi Sevgi" adlı kitapları bulunuyor.