Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl binasına dün saat 15.00 sıralarında bir kişi tarafından ateşli silahla saldırı düzenlenmişti.HDP İstanbul il binasına yönelik silahlı saldırı, birçok merkez'de yapılan açıklamalarla kınandı. 

Baçıklamasına, HDP Erciş ilçe Eş Başkanları Yaşar Kuçaş, Sariye Bilici, İlçe Yönetim Kurulu ve Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Basın açıklamasında konuşan Erciş HDP İlçe Eş Başkanı Yaşar Kuçaş şu sözleri kaydetti: “15 Ocak Çarşamba günü saat 15:00 sıralarında İstanbul HDP il binasına arkadaşlarımız siyasi faaliyetlerini gerçekleştirdiği sırada kimliği belirsiz kişi veya kişilerin silahlı saldırısına maruz kalmışlardır. Şans eseri kimsenin can ve mal kaybına sebep olmamıştır. Çok kötü bir sonuç da olabilirdi. Elindeki silahla il binasının içine de ateş açabilirdi. Bu kişi saldırıdan iki gün önce İstanbul il binasına gelmiş, il binasında oturmuş, çay içmiş, bir takım temelsiz konuşmalar yapmış. İstanbul İl binasındaki arkadaşlarımız kendisiyle konuşmuşlar, usulünce çıkıp gitmiş. İki gün sonra saldırı için tekrar gelmiştir. Kuşkusuz ki bu saldırının münferit olmadığını, saldırganın kendi kişisel fikrinin, yöneliminin olmadığını, aşikardır.Bu silahlı saldırı sıradan, bireysel bir hareket değil. Bir kişi gündüz vakti gelip İstanbul İl binamıza ateş açıp elini kolunu sallayarak ilçe emniyete teslim olabiliyor. Bunun sorumluları son günlerde HDP’ye yönelik yapmış oldukları açıklamalarla partimizi hedef gösterenlerdir.Bu saldırılarla bize diz çöktürmek istiyorlar. Şunu bilsinler ki bizler asla diz çökmeyeceğiz. Demokratik siyaseti HDP olarak sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Van da ise HDP İl binasında basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, Demokratik Toplum Partisi (DBP), Tevgera Jinên Azad (TJA), Tutuklu Ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma Derneği (TUHAYDER),  yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

HDP İl Yöneticisi Sezer Tartan, AKP-MHP bloğunun demokrasi bileşenlerine yönelik saldırılarının sürdüğünü belirterek, " AKP-MHP iktidarı da onların rant imparatorluğunu yerle yeksan edecek olan HDP olacağını biliyor. Mücadelemiz korkuyu, ölümü, zindanları tanımadı; bu saatten sonra da özgürlük ve direniş mücadelesinden taviz vermeyecektir. 17 bin faili meçhul karanlık katliamlarınız bize bir adım bile geri attıramadı” dedi.