Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erciş İlçe Örgütü, binlerce kişinin AKP'ye üye yapılmasına tepki göstermek amacıyla açıklama yaptı. Parti binasında yapılan açıklamada AKP hakkında suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı. 

HDP’LİLER, KHK’LİLER…

HDP İlçe Örgütü yöneticilerinden Hatice Yıldız, şuan partilerinde aktif görev yapan kişilerin de aralarında bulunduğu binlerce kişinin AKP’ye üye yapıldığını paylaştı. Yıldız, "AKP, hukuksuz bir şekilde yurttaşların kişisel verilerini ele geçirip evrakta sahtecilik yaparak TCK’nin 207 ve 136 maddelerini ihlal etmiştir. AKP Erciş yönetimi açık bir şekilde suç işlemektedir. Alenen yapılan bu hukuksuzluk karşısında Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyoruz. 18 yıldır yürütmüş olduğu siyasetle artık bitme noktasına gelen AKP iktidarı siyaset ahlakına yakışmayan girişimlere başlayarak, aralarında KHK ile ihraç edilen kişiler dahil, siyasi partilere üye olması yasak olan devlet memurları ve yöneticilerimiz de olmak üzere binlerce yurttaşı AKP üyesi yapmışlardır" dedi. 

‘SUÇ DUYURUSU’ ÇAĞRISI  

Bu durumu “ahlaksızlık” olarak değerlendirdiklerini belirten Yıldız, "Önümüzdeki günlerde Cumhuriyet Başsavcılığına TCK’nin 207 ve 136 maddelerini ihlal eden Siyasi Partiler Yasası'nı açık bir şekilde çiğneyen AKP Erciş ilçe Örgütü ve AKP Genel Merkezi hakkında suç duyurusunda bulunarak şikâyetimizin yakın takipçisi olacağız. E-devlet üzerinden siyasi parti üyeliklerinizi sorgulayınız, habersiz ve bilginiz dışında AKP üyesi yapıldığınızı tespit etmeniz durumunda Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulununuz" çağrısı yaptı. 

DURUM MECLİS’E TAŞINDI

Öte yandan, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan Işık söz konusu durumu Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e sordu.