Edinilen bilgilere göre, Beyazıt Mahallesi'nde bulunan HDP'nin Erciş İlçe Başkanlığı binasına dün gece saatlerinde hırsız girdi. Parti binasının penceresini tornavida ile açarak içeri girdiği belirlenen hırsızlar, duvarda asılı olan televizyonları aldıktan sonra kaçtıkları belirlendi. Sabah saatlerinde parti binasını açan ilçe yöneticileri yönetim odasının kapısının kırık ve pencerenin açık olduğunu fark edince, polise haber verdi. Yapılan incelemede parti binasına hırsız girdiği tespit edildi.

HDP Erciş ilçe Eş Başkanı Sariye Bilici hırsızın parti binasında bulunan 2 adet televizyon çaldığını ifade ederek, "Parti binamız ilçe merkezinde her taraf mobese kameraları ile dolu nasıl oluyor böyle bir hırsızlık olayı yaşanıyor şaştık kaldık, bir anlam veremedik yönetim odamızın kapısı kırılmış içeride bulunan eşyalara, bilgisayarlara dokunulmamış sadece duvarda asılı olan televizyon ve mutfaktan 2 kutu çay şekerini götürmüşler. Üzücü bir olay yaşadık. Hırsız bile demeye utandığımız bu insan keşke bize gelseydi biz ona bir televizyon bağışlasaydık” dedi.

Parti binasında parmak izi çalışması yapan ilçe emniyetine bağlı asayiş ekipleri hırsızlık olayıyla ilgili soruşturma başlattı.