Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Gençlik Meclisi üyeleri, Erciş ilçesine bağlı Zilan bölgesinde yapımı süren Hidroelektrik Santrali'ni (HES) projesine karşı bisiklet turu düzenleyecek. “Ekolojik talana karşı gençlik harekete geçiyor” şiarıyla yarın Zilan bölgesine yapılacak bisiklet turuna ilişkin konuşan HDP Gençlik Meclis üyesi Erol Çiftçi, yapılan ekolojik tahribata karşı harekete geçeceklerini söyledi. 

‘KATLİAMA KARŞI HAREKETE GEÇECEĞİZ’

Tarihten direnişlere dikkati çeken Çiftçi, AKP iktidarının Kürdistan coğrafyasını kendine bir tehdit olarak algıladığı için hedef haline getirdiğini kaydetti. Yapılan HES’lerin tamamen tekelci bir anlayışla sermaye için doğayı katlettiğini belirten Çiftçi, sermayenin kar amacıyla doğayı ve Kürtlerin tarihini yok etmeye çalıştığının ifade etti. Geçmişte Zilan’da yaşanan katliamın bugün yapılan HES’lerle devam ettirildiğini vurgulayan Çiftçi, “Zilan deresinde yapılan soykırım bugün HES projesi ile devam ettiriliyor. Bu iktidarın zihniyeti tarihte yapılan katliamalar ve tahribatlardan esinlendiği çok açıktır. Bu nedenle bu gün Cudi’de yaşanan orman yangınlarından Hasankeyf’ten Kaz dağlarında ağaçların kesilmesine kadar asıl amaçlanan toplumun kültürel ve tarihi bilincini yok etmektir. Bu nedenle bugün Zilan’da yapılan HES projesi bir ekolojik tahribat olduğu kadar aynı zamanda bir tarihin hedef alınmasıdır. HDP Gençlik Meclisleri olarak ‘Harekete Geç’ kampanyaları çerçevesinde yarın Erciş’te yapılan HES projesine karşı genç arkadaşlarımızla birlikte bir bisiklet turu düzenleyerek yapılan HES projesine karşı harekete geçeceğiz. Bundan dolayı yarın Erciş İlçe örgütü binamızın önüne tüm genç arkadaşları Zilan’da tekrar edilmeye çalışılan katliama karşı harekete geçmeye çağırıyoruz” diye konuştu. 

Yapılacak bisiklet turu yarın saat 12.00’de HDP Erciş İlçe Örgütü binası önünden başlayıp HES yapımının devam ettiği Zilan Bölgesi’nde yapılacak açıklamanın ardından son bulacak.