HABER MERKEZİ / ERHAN AKBAŞ Van’ın Erciş ilçesine bağlı Kocapınar Mahallesinde boğazı kesilmiş halde dere yatağında bulunan Çocukla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Edinilen bilgilere göre, Olay dün akşam saatlerinde Kocapınar mahallesinde meydana geldi.

İddiaya göre dün annesi ile birlikte mahallede kurulan Salı pazarına gidip geldikten sonra ortadan kaybolan çocuk için arama çalışması başlatan mahalleliler bulamayınca durumu Jandarmaya bildirdirmiş Jandarma tarafından başlatılan geniş çaplı arama sonucu, dün akşam 11.00 saatlerinde Serkan Taşdeniz (13) isimli çocuğun boğazı kesilmiş, yüzü parçalanmış bir vaziyette evinin yakınlarındaki Yaylaboğazı ( Xilxila) dere yatağında cesedi bulunmuştu.

TAŞDENİZ BOĞAZI KESİLEREK ÖLDÜRÜLMÜŞ

Taşdeniz’in cenazesinin yıkanışına tanık olan bir aile yakınının ifadesine göre, Taşdeniz'in boğazında ve avuç içerisinde birden fazla bıçak kesiği olduğu ifade edildi.

KANLI BIÇAK OLAY YERİNDE BULUNDU

Taşdeniz’in cesedinin bulunduğu Yaylaboğazı (Xilxıla) dere yatağında sabah saatlerinde yapılan incelemelerde karın içinde cinayette kullanıldığı tespit edilen kanlı ekmek bıçağı bulundu.

3 ŞÜPHELİ ÇOCUK GÖZALTINA ALINDI

Serkan Taşdeniz cinayetiyle ilgili, yürütülen soruşturma kapsamında aynı mahalleden yaşları15 ile 17 arasında değişen 3 şüpheli gözaltına alındığı belirtildi.Göz altına alınan çocukların Taşdeniz'in mahalle arkadaşları olduğu ifade edildi.

BABA ENVER TAŞDENİZ ÇIKAN HABERLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Baba Enver Taşdeniz oğlu Serkan Taşdeniz'le ilgili bazı basın yayın organlarında çıkan asılsız haberlerle ilgili tepki gösterdi.

Acılı Baba Enver Taşdeniz oğlu Serkan Taşdeniz’le iligili “Demirören Haber Ajansı'nda (DHA) yer alan yalan haberlere tepki gösterti. Baba Enver Taşdeniz," bu haberi yapanlar hiç bir araştırma yapmadan yalan ifadelerle haber yaparak soruşturmayı yürüten savcıyı bile boşa çıkartmıştır. El insaf el vicdan diyorum elinizi vicdanınıza koyun. Benim oğlum bıçak darbeleriyle vahşice katledildi. Bütün bunlara rağmen birilerinin kalkıp oğlumun vahşi hayvanlar tarafından parçalandığını söylemesi cinayet zanlıları aklamaya yönelik bir girişimdir. En azından ben bunu böyle değerlendiriyorum" dedi.