31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erciş Belediyesi Eşbaşkan adayları Yıldız Çetin ve Mahmut Pala seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.Seçim çalışmaları kapsamında köy köy, mahalle, mahalle gezerek halk ile buluşan Eşbaşkan adayları gittikleri her yerde büyük bir coşku ile karşılanıyor.

Erciş'te İlçeye bağlı Yeşilova ve Bayramlı mahallesinde çok sayıda yurttaşın katıldığı halk toplantılarında konuşan Eşbaşkan adayları Çetin ve Pala, ilçe merkezine belli mesafede uzaklıkta oldukları veya AKP'ye oy vermedikleri için bir çok belediyecilik hizmetinden mahrum kalan mahallelerde hizmetin en iyisini getireceklerinin sözünü verdiler. Siyasi düşüncelere bakılmaksızın her köye, her mahalleye, her mezraya en iyi ve en kaliteli hizmeti sağlamak için tüm imkanları seferber etmenin sosyal belediyecilik gereği oldugunu belirterek 31 Mart sonrası göreve geldiklerinde en iyi hizmeti halka sunacaklarını ifade ettiler. 

'BELEDİYELERİMİZİ GERİ ALACAĞIZ'

Halk toplatısında konuşan Eşbaşkan adayı Çetin; “2014 yerel seçimlerinde Erciş Belediyesi’ni Diba Kesin ve Abdurrahman Çağan 185 milyon borçla devraldı bu borçları 2 yıl içerisinde ödediler. Aynı zamanda hizmet yaptılar ve belediye kasasında yaklaşık 13 buçuk milyon para varken belediyemize kayyım atandı. Gelen kayyım ne yaptı tüm taşınmazları, araçları iş makinalarını tek tek sattı. Bu halkın hakkı olan ne varsa hepsini sattı satamadıklarını ise yandaşlarına peşkeş çekti. 31 Mart’tan sonra bu belediyeleri geri alacağız kayyımın yaptıklarını kalem kalem bu halka açıklayacağız yapılan tüm usulsüzlüklerin hesabını soracağız bundan hiçbir kuşkunuz olmasın” dedi.

'HALKLA BİRLİKETE YÖNETECEĞİZ'

Çetin’in ardından konuşan Eş Başkan Adayı Pala ise ,"Belediyelerimizi aldığımızda kapımızı sonuna kadar halkımıza açacağız, halkla birlikte yöneteceğiz “Biz halkçı belediyecilik şiarıyla bu yola çıktık dün yaptıklarımızı, bugünde yapacağız halkımızın taleplerini, ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek halkın olanı halka sunacağız yeter ki birlik olalım dürüst olalım" diye konuştu.