Van'ın Erciş ilçesi nufusuna kayıtlı Kırgız asıllı Teğmen İbrahim Ulu Kars'ta görev yaptığı, 3. Hudut Taburu’nda 23 Eylül günü bölük komutanın odasında alnından vurulmuş halde ölü bulundu.

Cumhuriyet'in aktardığı habere göre, Teğmen İbrahim Ulu'un bıraktığı bir mektupta, tabur komutanı Y.C'nin kendisine yönelik hakaret ve baskılarından dolayı hayatına son verdiğini belirtti.Mektupta tabur komutanı Y.C'nin kendisi gibi bir çok askere de baskı yaptığını aktardı.

Ulu'nun ölümüne ilişkin iddialar araştırılıp olay hakkında soruşturma başlatılırken, tabur komutanı Y.C ve diğer askerlerin ifadeleri alındı.

Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan Kırgız asıllı yurttaşlar, Zilan Deresi Katliamı (Komkujiya Geliyê Zîlan) bölgesinde Kürtlerin katledilmesi ve yerlerinden edilmesinin ardından, Afganistan'ın Pamir Yaylasından getirilerek şuanki ismi Ulupamir olarak değiştirilen Mahalleye yerleştirildi.

Sovyetler Birliği, 1979'da ülkelerini işgal edince Kırgız nüfusun bir kısmı çareyi Afganistan'ı terk ederek kaçmakta bulmuştu.