Antalya’da uzun süredir yaşadığı çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle Olympos, Yaşam ve Opera Hastanelerinde tedavi gören Seyyid û Şeyh Kemal IŞIK, son olarak Yaşam Hastanesinde hayata gözlerini yumdu. Ölümüyle birlikte sevdiklerini yasa boğan IŞIK’ın cenazesi aktarmalı uçakla İstanbul’a,  buradan da Van Ferit Melen Hava Alanı’na getirildi. Aile ve sevenlerinden oluşan  uzun bir konvoy eşliğinde ilçeye getirilen IŞIK’ın cenazesi, yapılan dini vecibelerin ardından gözyaşları arasında Seyit Muhammed Mezarlığında toprağa verildi. Cenaze töreninde yaşanan izdiham nedeniyle bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri aşırı yoğunluğun oluşmaması için zaman zaman anonslarla uyarılarda bulundu. 

KORONA SALGINI UNUTULDU

IŞIK’ın ölüm haberini duyan bölge halkı korona hastalığına aldırmadan cenazenin defin edildiği Seyid Muhammed Mezarlığına akın etti. Yüzlerce aracın katılımı nedeniyle Zilan Caddesi’nde kısa süreli trafik akışı durdu. Cenazeye katılan çok sayıda insanın bir an sosyal mesafe kurallarının ihlal ederek sağlıklarını tehlikeye atması dikkat çekti. 

KEMAL IŞIK KİMDİR?

Kemal IŞIK, Birinci Dünya Savaşı yıllarında Emperyalist Devletlere karşı Osmanlı Üniforması giyen Seyyid û Şeyh Musa Işık’ın oğludur. Bediüzzaman Saide Nursi’nin medrese arkadaşı olduğu da söylenen Seyyid û Şeyh Mihemedê Bakire’nin de yeğenidir. Cesareti ve bilge kişiliği ile 19. Yüzyılda yaşamış ve halen de kendisinden bahsedile gelen Seyyid û Şeyh İbrahim’in de torunudur.  

Kemal IŞIK Van Halkı tarafından, Ağrı’nın Taşlıçay İlçesindeki Uzumali Köyünde türbesi olan ve asırlardır söylene gelen meşhur bir halk destanının kahramanı ve Anadolu’ya ilk ayak basan ataları olan Seyyid Bekirê Zor’un da izini bulan, bu soya mensup insanları tanıştıran kişi olarak da tanınır. 

Radikal Gazetesi de dahil olmak üzere birçok mecrada yazılar yazan, aynı zamanda eğitimci kimliğiyle de tanınan A.Vahap IŞIK’ın babasıdır.

İlçede aileler arasında yaşanan sorunların barış elçisi olarak da bilinen IŞIK, toplumsal olayların çözümüne yönelik ikna edici yaklaşımıyla tanınmaktadır.