Van'da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Erciş ilçesinde dün geceden bu yana etkili olan kar yağışı ilçeyi beyaza bürürken, kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kent genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle 403 yerleşim yeri ulaşıma kapandı.Serhat bölgesinde ise bin 596 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bahçesaray'da 70, Başkale'de 13, Çaldıran’da 94, Çatak'ta 126, Erciş’te 2, Gürpınar 38 ve Muradiye ilçesinde 60 olmak üzere toplam 403 yerleşim yeri yolu ulaşıma kapandı. Kar ve tipinin etkili olduğu Çatak ilçesinde ise çığ tehlikesi nedeniyle bugün saat 16.00'dan itibaren yarın sabah 08.00'e kadar Van-Çatak kara yolu trafiğe kapatılırken, Van-Bitlis karayolu da ağır vasıta araçlar için ulaşıma kapatıldı.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, Van'ın güney ve kuzeyinde yağışların kuvvetli olması beklendiği belirtilerek, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don ile birlikte gün boyunca yer yer pus ve sis olacağından dolayı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

BİN 596 YERLEŞİM YERİNE ULAŞILAMIYOR

Ayrıca; Serhat bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bin 596 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Hakkari, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Erzincan'da etkili olan kar yağışından kaynaklı bin 596 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. 

Hakkari merkez ve ilçelerinde dünden bu yana etkili olan kar yağışı sürüyor. Kar kalınlığı kimi yerlerde bir metreyi aştı. Yağış nedeniyle il merkezinde 25 köy ve 56 mezra, Yüksekova'da 56 köy ve 78 mezra, Şemdinli'de ise 14 köy ve 65 mezraya ulaşım sağlanamıyor. 

Erzurum'da olumsuz hava koşulları nedeniyle 760 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Kar ve tipi nedeniyle Ağrı'da 442, Kars'ta 71 ve Iğdır'da 29 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Yolların ulaşıma açılması için söz konusu illerde karla mücadele çalışması yürütülürken, Erzurum-Bingöl Karayolu’nda ise ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Bölge kentlerinde kar yağış etkisini sürdürüyor:

Dersim'de kar yağışı ilçelerden sonra şehir merkezinde de etkili olmaya başladı. Beyaza bürünen kentte kar yağışı sürüyor. Kar yağışı nedeniyle kentte merkeze bağlı 11, Pülümür’de 40, Ovacık’ta 26, Nazımiye’de 21, Mazgirt’te 18, Hozat’ta 13, Pertek’te 10 ve Çemişgezek ilçesinde 4 olmak üzere toplam 143 köy yolu ulaşıma kapandı. 

Diyarbakır’ın kırsal ilçelerinden Silvan, Kulp, Lice, Hani, Dicle, Ergani, Kocaköy’de de kar yağışı etkili oldu. İlçe merkezleri beyaza bürünürken, ilçelere bağlı yüzlerce mahalle yolu ulaşıma kapandı. Mardin- Diyarbakır Karayolu ise ulaşıma kapandı. Karayolları ekiplerince yolun ulaşıma açılması için başlatılan çalışma sürüyor.

Siirt kent merkezi ve ilçelerde de gece saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Kent merkezi beyaza bürünürken, Pervari ilçesinde etkili olan kar yağışından kaynaklı bir ambulans ve çok sayıda araç mahsur kaldı. Gölköy mevkiinde yolda mahsur kalan araçlar ekipler tarafından kurtarıldı. Kente merkezi ve ilçelere bağlı çok sayıda köy yolunun da ulaşıma kapandığı belirtildi. 

Bingöl'de, 4 gündür özellikle dağlık bölgelerdeki ilçelerde etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kent genelinde 281 köy yoluna ulaşım sağlanamazken, kar kalınlığı yüksek yerlerde bir metreye, diğer yerlerde ise 70 santimetreye ulaştı. Kent merkezinde belediye ekipleri, karla kaplanan kaldırımları temizlemeye çalışırken, köy yollarının ulaşıma açılması için de İl Özel İdaresi ekiplerince çalışma başlatıldı.