Van’ın Erciş ilçesine bağlı Kırkpınar (Çilkanîya)  Mahallesi’nde önceki gün etkili olan yağmurdan kaynaklı sel meydana geldi. Yaşanan sel felaketi nedeniyle 70 küçükbaş hayvan suya kapılarak yaşamını yitirdi, ekili bağ ve bostanlar büyük zarar gördü. Mahallenin bulunduğu bölgede kar ve yağmurdan oluşacak seller için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından taşkın koruma seddeleri yerine beton boru ile önlem alındı. Kar ve yağmur suları için kurulan beton boruların, mahallenin çok yakınından geçmesi felakete de davetiye çıkardı.

'EŞİM VE KAYINVALİDEM AHIRDA MAHSUR KALDI'

İlk defa böyle bir afete tanık olduğunu söyleyen mahalle sakinlerinden Perihan Yıldız, şiddetli yağmurdan kaynaklı meydana gelen selde yaşadığı korkuyu şu sözlerle anlattı: “Sel suları evimizin arkasında bulunan tependen aniden geldi ve nasıl olduğunu anlamadık. Önce şiddetli bir yağmur yağdı o esnada çocuklarım da dışardaydı. Eşim ve kayınvalidem de ahırda koyun sağıyordu. Ahırda mahsur kaldılar. Biz de evin balkonundan onlara bakıyorduk. Elimizden bir şey gelmeyince ağladık. Sel koyunları da aldı götürdü.”

'HAYVANLAR GÖZÜMÜN ÖNÜNDE CAN ÇEKİŞTİ'

Selden dolayı bostanlarının da büyük zarar gördüğünü söyleyen Yıldız, hayvanlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi. Yıldız, “Hayvanlar gözlerimin önünde can çekişti. Onlar can çekiştikçe balkondan izlemek benim canımı çok acıttı. O esnada onları kurtarmayı çok istedim. Eşim birkaç tane kurtarabildi. Fakat diğerleri selle beraber gitti. Çok üzücüydü” dedi. 

'SEL ÖNÜNE NE ALDIYSA GÖTÜRDÜ'

Geçimlerini hayvancılıkla sağladıklarını söyleyen Yeşer Yıldız da yaşan felakette 70 küçükbaş hayvanını kaybettiğini dile getirerek, “Sel birden geldi nasıl oldu anlamadık. Önüne ne aldıysa götürdü. 70 küçükbaş hayvanımızı alıp götürdü. Büyük zarar gördük. Bağ bostanımız, ağaçlarımız hiçbir şey kalmadı. Dışarıda bulunan kilerimizin içindeki erzağımız da gitti” diye konuştu.