Koronavrüs (Kovid-19) salgını devem ederken pandeminin gölgesinde yüz yüze eğitime geçilmesi ve normalleşme adımlarının erken atılmasıyla eğitim ve öğretimdeki risklerde sürüyor.

Van'ın Erciş ilçesinde Reşit Çelik ilk öğretim okulunda bir öğretmende koronavirüs tespit edilmesi üzerine İlçe Hıfzıssıhha kurulu kararıyla okulun 2 hafta tatil edildiği öğrenildi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) ise yaptığı açıklamada yüz yüze eğitime başladığı 15 Şubat tarihinden 5 Mart tarihine kadar geçen sürede Koronavirüs olan öğretmen sayısının 25 olarak tespit edildiği ve 23 öğrencide ise virüs görüldüğü belirtildi. Vakalara ilişkin sayıları kamuoyuna duyuran sendika açıklamsında, "Mevcut plansızlık ve karar alma süreçlerindeki kaotik durum kaygılarımızı artırmaktadır denildi.

Geçtiğimiz günlerde, Van'ın Saray ilçesine bağlı Dolutaş, Yeşilalıç, Yurtbaşı ve Çaybağı mahallelerinde koronavirüs vakaları tespit edilmesi üzerine okullar 10 gün tatil edilmişti. Çaldıran ilçesinde ise Salahane İlk öğretim okulunda 2 öğretmende virüs tespit edilmişti.