Van’ın Erciş ilçesinde 4 Kasım günü meydana gelen olayda 2 kardeş Van yolu mahallesinde çalıştırmış oldukları bir kasap dükkanında bıçak ve satırlı saldırı sonucu hayatlarını kaybetti. Cinayetle sonuçlanan olayın ardından kaçan 3 şüpheli saklandıkları bir evde ev sahibi ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

İlçede 5 gün önce yaşanan olayda Metin Ayata (32) ait kasap dükkanında kasap dükkanının sahibi ve kardeş olan Emrullah Ayata (29) ile  S.A, Ü.A. ile O.A isimli kişiler arasında alacak verecek meselesi yüzünden kavga çıktı. Kavganın büyümesi ile Kasap kardeşler aldıkları bıçak ve satır darbeleri ile ağır yaralandı. Yurttaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından Erciş Devlet Hastanesine kaldırılan kardeşler yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Cinayetle sonuçlanan olayın ardından kaçan şahıslar 4 gün sonra İlçeye bağlı Ören Mahallesi'de saklandıkları bir evde Polis ekiplerinin düzenlediği baskınla yakalandı.

Mahallede bir eve yapılan baskında S.A, Ü.A. O.A  isimli cinayet şüphelileri ile ev sahibi olduğu belirtilen O.M isimli 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 kişi sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, 2 kardeşin hayatını kaybettiği Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.(HABER MERKEZİ)