Erciş ilçesinde 4 kasım günü Van yolu caddesi üzerinde bulunan bir kasap dükkanında 2 kardeşin öldürülmesinin ardından kaçan cinayet şüphelileri 4 gün sanra saklandıkları bir evde yapılan baskınla yakalanmıştı. Gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlçede 9 gün önce yaşanan olayda, Metin Ayata (32) ait kasap dükkanında kasap dükkanının sahibi ve kardeş olan Emrullah Ayata (29) ile S.A, Ü.A. ile O.A isimli kişiler arasında alacak verecek meselesi yüzünden kavga çıktı. Kavganın büyümesi ile Kasap kardeşler aldıkları bıçak ve satır darbeleri ile ağır yaralandı. Yurttaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından Erciş Devlet Hastanesine kaldırılan kardeşler yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti. Cinayetle sonuçlanan olayın ardından kaçan şahıslar 4 gün sonra İlçeye bağlı Ören Mahallesi'de saklandıkları bir evde ev sahibiyle birlikte Polis ekiplerinin düzenlediği baskınla yakalanmıştı.

Gözaltına alınan S.A, Ü.A, O.A ile ev sahibi O.M Emniyetteki sorgularının ardından Adliyeye çıkartıldı. S.A, Ü.A. O.A  isimli 3 cinayet şüphelisi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, O.M isimli ev sahibi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)