Van'ın Erciş ilçesine bağlı Salmanağa Mahallesi'nde, koronavirüs tedbirleri kapsamında dün akşam saatlerinde yapılan anons sonrası karantina uygulaması başlatıldı.

Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 1 hafta önce Zonguldak’tan evine dönen bir yurttaş önceki gün yüksek ateş şikâyetiyle Erciş Devlet Hastanesine kaldırıldı, burada yapılan tenkitlerin ardından koronavirüsü semptomları yüksek olan hasta Van’a sevk edildi. Hasta Van’da yoğum bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

MAHALLEYE GİRİŞ ÇIKIŞLAR DURDURULDU

Salmanağa mahallesi koronavirüs tedbirleri kapsamında mahalleye giriş ve çıkışlar geçici olarak durduruldu. Jandarma ekipleri tarafından giriş ve çıkışlara kapatılan mahallede sabah saatlerinde sağlık ekipleri kontrol yapmaya başladı, yapılan anonslarla da köylülerden dışarı çıkmamaları yönünde uyarılar yapıldığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde, Van Başkale ilçesi Ilıcak, Belliyurt, Esenyamaç köyü; Van Çaldıran ilçesi Han köyü; Van Çatak ilçesi Alacayer köyüne bağlı Çemik ve Tellikaya mezraları'da karantina altına alınmıştı.

www.haberercis.com