Van’dan Erzurum’a yük götüren bir kargo şirketine ait kamyon şoförü Yunus Karatay (27) dün gece Erciş ilçesi Ağrı Van Karayolu üzerinde bulunan akaryakıt istasyonunda mola vermek istedi. Kendisinden haber alınmaması üzerine aracın park ettiği yere gelen şirket temsilcileri Karatay’ın cansız bedeni ile karşılaştı.

Van’dan Erzurum’a yük taşıyan kargo şirketi çalışanı Yunus Karatay dün gece Van’ın Erciş İlçesi Ağrı Van Yolu karayolu üzerinde bulunan bir petrolde dinlenmek için mola verdiği petrolde bir daha uyanamadı. Kargo şirketi yetkililerinin Karatay’dan haber alamaması üzerine Erciş şubesini arayarak bilgi almaya çalıştı. GPS verileri üzerine adres konumuna ulaşılan aracın Erciş ilçesi Ağrı Van Karayolu üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonuna park edildiği öğrenildi. Bunun üzerine Erciş Kargo sube müdürü Fatih Yücel’in ulaştığı araçta Karatay’ın hareketsiz bir şekilde araçta uzandığını fark etti. Araç kapılarının kilitli olması üzerine güvenlik güçleri ve itfaiye ekiplerine haber verildi. Kapının açılması sonrası evli ve iki çocuk babası olduğu belirtilen Karatay’ın cansız bedenine rastlandı.

Olaya ilişkin Ajans Erciş'e açıklamada bulunan Yurt İçi Kargo Erciş Şube Müdürü Fatih Yücel, araç sürücüsünden haber alınamaması üzerine hem ailesinin hem de firma merkezinin kendisine ulaştığını ve bunun üzerine araca ulaştıklarını belirtti. Yücel,” Dün gece muhtemelen dinlenmek için aracını buraya çekmiş. Ancak uzun süre haber alınamaması üzerine bizimle iletişime geçildi. Araca ulaştığımızda maalesef maktulün cansız bedeniyle karşılaştık. Olay yerine çağrılan itfaiye ve güvenlik güçlerinin yardımıyla rahmetliyi kilitli olan araçtan çıkardık. Ancak durum çok geçti, rahmetli çoktan vefat etmiş. Ailesine başsağlığı dilemekten başka elimizden bir şey gelmemesinin üzüntüsü içindeyiz”

Cenazesi otopsi için Erciş Devlet Hastanesine kaldırılan Yunus Karatay’ın ölümü ile ilgili Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Otopsi işlemlerinin ardından Karatay’ın cenazesi memleketi Erzurum’a götürülecek.

Ajans Erciş