Van’da yapılacak 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerine sayılı iki gün kalırken HDP’nin Van ve ilçelerinde başlattığı çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. HDP ve DBP Erciş İlçe Örgütü ilçede bildiri dağıtarak Erciş halkını 1 Eylül Dünya Barış gününe davet etti.

Bu yıl ki 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, ölümlere yol açıp yoksulluğa neden olan, doğayı tahrip eden savaş politikalarına karşı insanların sokaklara çıkıp seslerini yükseltecekleri kentlerden biri Van olacak. Kentte, 1 Eylül Çarşamba günü düzenlenecek Barış Mitingi, Musa Anter Parkı’nda saat 15.00’de başlayacak. Van il ve ilçe merkezlerinde olduğu gibi Erciş ilçesinde de etkinlik çalışmaları hızla devam ediyor.

HDP, DBP Erciş İlçe Eşbaşkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve HDP PM üyesi Şerif Durmaz'ın, katılımıyla ilçenin işlek cadde ve sokaklarında bildiri dağıttı.

Van’da HDP’nin 1 Eylül'de düzenleyeceği mitinge Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan katılacak. Yine mitingde sahne alacak olan Grup Abdal, Murad Demir, Aryen Sanat Grubu ve Nurcan Değirmenci de şarkılarını seslendirecek.