Geçtiğimiz gün yaptığımız ve bir çok haber sitesinde yayımlanan haberde, AKP Erciş Kadın Kolları, ilçe Başkanı Nedim Sağlam ve yönetimin psikolojik baskısı ve aşağılayıcı tavırları nedeniyle topluca istifa ettiklerini duyurmuştu. Toplu istifanın ardından konuşan İlçe Başkanı Nedim Sağlam, istifanın sebebinin kurumdaki koltuk değişimi olduğunu öne sürdü ve kadınların kendisini arayarak özür dilediğini iddia etti. AKP Erciş Kadın Kolları Başkanı Dürdane Şahin ise İlçe Başkanı Sağlam'ı yalanlayarak, “Özür dilediysek ispat etsin. Böyle bir şey söz konusu değil, kararımızın arkasındayız” dedi.

İLÇE BAŞKANI: 'ÖZÜR DİLEDİLER'

AKP Erciş Kadın Kolları başkanı ve üyeleri, ilçe Başkanı Nedim Sağlam ve yönetimdeki üyelerin psikolojik baskısı, rencide edici ve aşağılayıcı tavırları gerekçesiyle topluca istifa ettiklerini açıklamıştı. 19 kadının toplu istifasının ardından konuşan AKP Erciş İlçe Başkanı Nedim Sağlam, kadın kollarının iddialarını yalanlayarak istifaların asıl sebebinin koltuk değişimi olduğunu iddia etti. Erciş Ajans’a konuşan İlçe Başkanı Sağlam, istifa eden kadınların yapılan açıklamadan pişmanlık duyduğunu ve kendisini arayarak özür dilediğini öne sürdü.

KADIN KOLLARI BAŞKANI: 'ÖZÜR DİLEMEDİK'

Gazete Duvar’a konuşan Kadın Kolları Başkanı Dürdane Şahin ise “Özür dilediysek ispat etsin. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Özür dileme falan olmadı hiçbir zaman da olmayacak. Özür dileyecek biri varsa biz değiliz. O özür dilese bile biz bu saatten sonra kabul etmiyoruz” diyerek, Çok sayıda telefon aldığını belirten Şahin, “Şunu bir daha söyleyeyim, biz partimizden değil kadın kollarından istifa ettik” diye konuştu.

AŞAĞILANDIKLARI İÇİN İSTİFA ETTİLER

AKP Erciş Kadın Kolları’nın açıklamasında toplu istifanın gerekçesi şu ifadelerle anlatılmıştı: “18 Mart 2018 tarihinden bugüne kadar büyük bir onur ve gururla yürüttüğümüz Ak Parti Erciş Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri olarak yeni atanan ilçe başkanımız Nedim Sağlam ve bilgi işleme bakan Yunus Deniz’in başkanımız Dürdane Şahin ve kadın kollarına yönelik psikolojik baskı ve rencide edici ve aşağılayıcı tavırlarından dolayı kendi irademizle yönetim kurulu üyeleri olarak istifa kararı almış bulunmaktayız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”