Van'ın Erciş ilçesinde yüksek faiz karşılığında çok sayıda kişiye borç para verdikleri ve borç verdikleri kişilere baskı uyguladıkları ileri sürülen şahıslara yönelik Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, 'Tefecilik' suçlamasıyla 6 kişi Jandarma ekipleri tarafından 7 farklı adrese yapılan eş zamanlı baskınla gözaltına alındı.

'Tefecilik' operesyonuna ilişkin Van Valiliğinden yapılan açıklamada ise şu ifedelere yer verildi; 

"Tefecilik suçundan yürütülen soruşturma kapsamında İl Jandarma ve Erciş İlçe Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Jandarma Suç Araştırma ve İstihbarat birimleri ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 16 Mart 2021 günü saat 06:00'dan itibaren Van ili Erciş ilçesinde 6 şüpheli şahsa yönelik 7 adreste yapılan eş zamanlı operasyonda arama ve gözaltı faaliyeti icra edilmiştir." 

Adreslerde yapılan aramalarda; 1 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 66 adet fişek, farklı kişiler adına düzenlenmiş 11 adet senet, 31 adet boş senet, 4 adet suçlamalarla ilgili çeşitli belgelerin (sözleşme, not kağıtları, alacak/verecek miktarları elde edilen kârlar) ele geçirildiği, operasyonda D.Ç., T.P., B.T., M.A., K.Ç. ve T.P. isimli 6 şüpheli şahısın yakalanarak gözaltına alındığı ve jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada, Soruşturma esnasında bugüne kadar yaklaşık 40 civarında yurttaşın şüpheliler tarafından açık faiz oranları ile borçlandırıldıklarının tespit edildiği, arama ve gözaltı işlemi sonucu soruşturmaya konu şüpheli mağdur sayısının artabileceği belirtildi.