Van'ın Erciş ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle 3 mahalleyi sel suları vurdu. ilçeye bağlı Yünören (Xarxus) ,Hasanabdal ve Aksakal (Babazeng) Mahallelerinde öğlen sonra başlayan sağanak yağışı nedeniyle sel meydana geldi.

Mahallelerdeki derelerin taşması sonucu meydana gelen sel nedeniyle 1 ayı sel sularına kapılarak telef oldu.3 ev ve çok sayıda hayvan barınağı sular altında kalırken, dere yatağı üzerinde bulunan köprüler ise büyük çapta hasar gördü. Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı bölgede tarım arazileri ve bahçelerde sel sularından dolayı zarar gördü.Bölgede etkili olan sağnak yağışlar nedeniyle dere yataklarındaki taşkınlara karşı alınmayan önlemlerden dolayı yurttaşlar aniden bastıran sel sularından canlarını zor kurtardı.Mahalle sakinlerinin durumu yetkililere bildirmesi üzerine sel felaketinin yaşandığı mahallelere ekipler sevk edildi.

İlçede geçtiğimiz günlerde Kırkpınar (Çilkanîya) Mahallesinde meydana gelen sel nedeniyle  70 koyun sel sularına kapılarak telef olmuştu.

Öte yandan, İpekyolu ve Özalp ilçelerinde bugün öğlen saatlerinde etkili olan yağışlar yerleşim yerlerine zarar verirken, Van-Özalp kara yolu da sel nedeniyle bir süre ulaşıma kapandı.