Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla dava açılan Erciş Belediyesi Eş başkanı Bayram Çiçek, Belediye Meclis üyeleri Erhan Akbaş ve Abdülkerim Akbaş’ın yargılandığı davanın karar duruşması Van 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tutuksuz yargılanan Eş başkan Çiçek katılırken, Belediye Meclis Üyeleri Erhan Akbaş ve Abdülkerim Akbaş ise katılmadı. Duruşmaya Van Baro Başkanı Zülküf Uçar, Avukatlar Savaş Avcı, Ebubekir Dikmen ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar salonda hazır bulundu.

Duruşmada hakkında “Eş başkanlık” iddiasıyla isnat edilen suçlamalara ilişkin savunma yapan Bayram Çiçek, Eş başkanlık görevini yürütürken örgütten talimat alındığı iddiasına ilişkin, “Ben herhangi bir talimatı kimseden almadım. Partinin tüzüğünde Eş başkanlık var. İdari soruşturmaya konu olmayan Eş başkanlığın adli soruşturmaya konu olmasını kabul etmiyorum. Bu hususun örgüt üyeliğine delil sayılması hukuka aykırıdır. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

'MÜTALAAYA UYGUN KARAR VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ'

Diğer sanık ve avukatlarının verdiği savunmaların ardından savunma için söz alan Belediye Meclis üyesi ve Gazeteci Erhan Akbaş'ın avukatları Savaş Avcı ve Ebubekir Dikmen mahkeme heyetinin mütalaaya uygun olarak karar vermesini beklediklerini kaydetti. Avcı, “Biz de daha önceki savunmalarımızı tekrar ediyoruz. Müvekkil yönünden atılı suçun yasal unsurları oluşmadığı, keza mütalaada da müvekkile beraat istendiği, dolayısıyla müvekkilim hakkında mütalaaya da uygun olarak beraat kararı verilmesini bekliyoruz ” sözleriyle müvekkili Akbaş'a dönük beraat talebini dile getirdi.

ÜYELİKTEN DAVA ‘YARDIM’DAN CEZA

Yapılan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti savcılık mütalaasına uygun karar vererek delillerin yetersiz olduğu gerekçesiyle Erhan Akbaş'ın beraat edilmesine karar verirken, “Örgüt Üyeliği” suçlaması ile cezalandırmaları istenilen diğer sanıklar Eş başkan Bayram Çiçek ve Belediye Meclis Üyesi Abdülkerim Akbaş hakkında ise "örgüte yardım ve yataklık " suçlamasıyla 2 yıl 1 ay hapis verilmesine hükmetti.