Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, “Demokratik Mücadele Programı” kapsamında programın son gününde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van’ın Erciş ilçe binasında parti yöneticileriyle bir araya geldi. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk de, kent Milletvekili Muazzez Orhan’la birlikte Çaldıran ilçesinde düzenlenen halk toplantısına katıldı. 

 YAN YANA DURMALIYIZ  

Heyet, burada halkın sorunlarını dinledikten sonra Taşlıçay (Pani) köyünde bir kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan olayın tarafı olan iki aileyi ziyaret etti.  Burada konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, “Bizler sürekli baskı altındayız. Önemli olan yan yana durmamız. Ailelerimizin, halkımızın birbirine düşman olmasını istemeyiz. Kürt halkının düşmanı ve öldürenleri çoktur. Birbirimize sorunlarımızı anlatarak, çözüm olalım” dedi. 

‘KUTSAL DEĞERLERE SALDIRIYORLAR’ 

Çaldıranda düzenlenen halk toplantısında konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ise, son zamanlarda İran -Türkiye sınır hattında askerlerinin ateşi sonucu yaşamını yitiren yurttaşların ve işkenceye uğrayanların hesaplarını soracaklarını dile getirdi. Devletin Kürt halkını bitirmek için yemin içtiğini ifade eden Öztürk, “Onlar, ‘Biz ya Kürtleri bitireceğiz ya da Kürtleri öyle bir noktaya getireceğiz ki demesinler biz Kürt'üz’ bu zihniyetle politika yürütüyorlar. Sadece bir parça ile sınırlı olmayan ve Kürdistan’ın 4 parçasına yayılan bir saldırı var. Bu devlet ilk inşa edildiğinden itibaren bu saldırılar devam ediyor. Oluşturulan ilk anayasa da ve Türkiye de yaşayan hiçbir halk tanınmadığı gibi Kürt halkı da tanınmadı tabi buna karşı direnişler de yapıldı. Bu gün İmralı’da Kürt Halk Lideri Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecritle de aslında Kürt halkına uygulanıyor. 5 Nisan 2015 tarihinden bu yana devreye konulan bir çöktürme planından bahsedebiliriz. 5 yıldır Kürtlerin ne kadar kutsal değerleri varsa hepsine saldırılar yapıldı. Taciz ve Tecavüz ediyorlar yetmiyor katlediyorlar yetmiyor yakıyorlar hesap vermeye gelince ‘biz devletiz’ diyorlar. Ama halkımız da onların bu söylemine karşı yapacak ve söyleyecek bir söz var oda bu faşizmi kabul etmemektir” diye konuştu. 

“Demokratik Mücadele Programı” DTK ve DBP’nin 13 gündür yürüttüğü program bugün yapılan ziyaretler ve toplantı ardından son buldu.