ERCİŞ HABER- Van’ın Erciş ilçesinde 2015 yılında yapılan “öz yönetim açıklamasına katıldığı” gerekçesiyle tutuklanıp, yeniden yargılandığı davada 10 yıl hapis cezası verilerek geçtiğimiz hafta tahliye edilen Erciş Belediye eski Eşbaşkanı Diba Keskin, Erciş halkı ile bir araya geldi. 

İlçe girişinde kadınlar tarafından karşılanan Keskin, ilk olarak hakkında daha önce açılan bir soruşturmayla ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ifade verdi. Keskin, ifadesinin ardından kalabalık bir grupla Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe binasına geçti.

'BEDEL ÖDEDİLER AMA GERİ ADIM ATMADILAR'

Keskin’in partililerle buluşmasında konuşan HDP Van İl Eşbaşkanı Ümit Dede, zorlu bir süreçte eşbaşkanlık yapan Keskin'in tüm zorluklara rağmen görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi. Kürt halkının tüm kazanımlarına el koymak için belediyelere kayyum atandığını ifade eden Dede, "O dönem neredeyse tutuklanmayan belediye eşbaşkanlarımız kalmadı. Siyasetçilerimiz bedel ödedi ama bu bedeli öderken asla geri adım atmadılar" dedi.

KESKİN: HALKIMIZIN İRADESİNİ ONURLU BİR ŞEKİLDE TEMSİL ETTİM

Diba Keskin ise, yaptığı konuşmasında "Hiçbir şey özgürlük, insanın ülkesi, insanın varlık nedeni ve onur kadar değerli değildir. Bizim tüm mücadelemiz ve yaşamamız işte bu değerler üzerinden var oluyor. Ben içeride de dışarıda da, nerede olursa olsun halkımızın bize teslim ettiği iradeyi onurlu bir şekilde temsil ettim. İnsan onurlu durursa, içerde dışarıda nerede olursa olsun başı dik bir şekilde yaşar. İnsan yaratılan o değerler üzerinden yaşarsa hem halkının yanında hem de Allah'ın yanında muvaffak olur" sözlerini sarf etti.