Dinar ilçesine çalışmakta olan Ercişli inşaat isçileri neden toz çıkartıyorsunuz denilerek silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu inşaat işçisi Özkan T. yaşamını yitirirken, Fırat T. ve Emrah Ö. yaralandı.

Olay, akşam 19.30 saatlerinde Dinar ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, İnşaat işi yapan kardeşlere Ömer A, isimli şahıs tarafından neden toz çıkartıyorsunuz denilerek silahla ateş açıldı. ̧Açılan ateş sonucu 25 yaşındaki işçi kardeşlerden Özkan T. Yaşamını yitirirken, Fırat T. ve Emrah Ö. isimli işçiler ise yaralandı. Yaralı işçiler Dinar devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaşamını yitiren 25 yaşındaki Özkan .T'nin Erciş ilçesine bağlı Taşkapı (Şor) Mahallesinden, evli ve 2 aylık bir bebek babası olduğu ögrenildi.İşçilere silahlı saldırıda bulunan ve olay yerinden kaçan saldırgan Ömer A. ise aranıyor.

YAKINLARI DURDURULDU

Öte yandan, Erciş’ten ve diğer kentlerden yola çıkarak Afyon’a gitmek isteyen işçilerin akrabalarının bir kısmı Erciş ilçesi çıkışında diğerleri ise Afyon girişinde polis kontrol noktalarında durdurulurken, Afyon’da olayı takip eden bir polis yetkilisinin ise yaralı işçilere ölünüzü buradan alın ve çıkın dediği öğrenildi. 

Cinayetle sonuçlanan olay sonrası soruşturma başlatıldı.