Afyon’un Didar ilçesinde silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren inşaatta çalışan Kürt işçi Özkan Tokay’ın cenazesi dün memleketi Van’a getirildi. Ailesi cenazeyi havalimanından alarak Erciş ilçesinde bulunan Çelebibağ Mezarlığı’nda toprağa verdi. Mezarlığa ve cenaze namazına katılmaları engellenen yüzlerce kişi polis ve askere rağmen yürüyüş gerçekleştirerek cenaze aracına eşlik etti. Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından Özkan’ın cenazesi defnedildi. Öte yandan mezarlıkta ailenin yanında bulunmak isteyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van milletvekilleri ve beraberindeki heyetin geçişine ise izin verilmedi.

Taziyeleri evinde kabul eden Özkan Tokay’ın annesi Nurcan Tokay, ırkçı saldırıyı kınayarak failin tutuklanması için çağrıda bulundu.

‘Bir toz bahanesiyle oğlumu öldürdüler’

Konuşmakta zorlanan Anne Tokay, “Akşama kadar inşaatlarda aç susuz ekmek parası için çalışıyorlardı. Oğlumun kanı yerde kalmasın. Oğluma haksızlık yaptılar. Haksız yere bir toz bahanesiyle oğlumu öldürdüler. Zalimler 4 defa oğluma silah sıkarak öldürdüler. Oğlumun kanı yerde kalmasın. Oğlumu öldüren katil nasıl ellerinden kaçar da hala tutuklanmaz?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

‘Hani hepimiz aynı ülkenin vatandaşlarıydık?’

Özkan’ın kardeşi Revşan Tokay da kardeşini öldürenlerden hesabının sorulması gerektiğini belirtti. Revşan, “Abim evli ve daha yeni 2 aylık bebeği vardı. O bebek daha babasını görmeden babasını kaybetti. Devlet kardeş olduğumuzu söylüyor. Nerede adalet? Bu katili nasıl ellerinden kaçırırlar? Hani hepimiz aynı ülkenin vatandaşlarıydık? Polisler neden bize ‘Alın cenazenizi buradan gidin’ dediler?” diye sordu.