Van'ın Erciş ilçesinde PTT Şubesi’nde, 17 günlük tam kapanmanın ardından yoğun kuyruklar oluştu. Hergün sabahın erken saatlerinde PTT Şubesi önüne gelen yurttaşlar, sosyal yardım parası ve fatura ödeme işlemlerini yapabilmek için şube önünde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı.

200 bin nüfuslu ilçede tek PTT Şubesi olması nedeni ile ülke genelinde başlayan 17 günlük tam kapanın ardından işlemleri aksıyan yurttaşlar,  yasağın kalkmasının ardından şube önüne gelerek günlerdir işlemlerini gereçkleştirmek için sıra bekliyor. Kadın ve Erkeklerin ayrı ayrı sıra oluşturduğu şube önündeki kuyrukların yüzlerce metre uzadığı ve caddenin sonuna kadar ulaştığı görülürken, bir çok kişi ise yoğunluktan kaynaklı işlemlerini gerçekleştiremedikleri için geri dönmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Güneşin altında saatlerce bekleyen yurtaşlar, pandemiden dolayı verilen bin 100 lira sosyal yardım parasının evlere teslimedileceğinin belirtilmesine rağmen bunun gerçekleşmediğini söyledi. Tam kapanma ile birlikte bir çok işlemlerini yapamadıklarını ve mecburyetten beklediklerini aktaran yurttaşlar, yaşanan bu duruma tepki gösterdi. Koronavirüs salgınına karşı alınan 17 günlük önlemlerin ardından normalleşme ile birlikte yaşanan bu yoğunluğun virüse adeta davetiye çıkardığını belirten yurttaşlar, bu durum karşısında kapanmanın ise hiç bir anlamının kalmadığını ve yine vaka sayılarının yükselişe geçeceğini kaydetti. İlçe kapasitesinin tek PTT şubesini kaldırmadığını belirtten Yurttaşlar, her gün aynı çileyi çektiklerini belirterek duruma isyan etti.

Bir çok kişi yaşanan yoğunluk ve kargaşa nedeniyle işlemlerini yapmadıkları için geri dönerken, kuyrukta bekleyen yurttaşlar ise zaman zaman görevlilerle tartıştı.