Yumurta üretim miktarı bir önceki aya göre yüzde 0,2 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı Mart ayı 'Kırmızı Et Üretimi' verilerini açıkladı. Buna göre mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış yumurta üretim miktarı bir önceki aya göre yüzde 0,2 azaldı.

Kesilen tavuk sayısı bir önceki aya göre yüzde 3 artarken, tavuk eti üretimi ise yüzde 0,2 azaldı. Kesilen hindi sayısı bir önceki aya göre yüzde 0,3, hindi eti üretimi ise yüzde 6,8 artış gösterdi.

Takvim etkisinden arındırılmış yumurta üretim miktarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre kesilen tavuk sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6, tavuk eti üretimi ise yüzde 10 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre kesilen hindi sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,6 artarken hindi eti üretimi de yüzde 44,3 artış gösterdi.