Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi (THTDC) ve dünyadan 51 ülkenin kuruluşlarının üye olduğu Dünya Sağlık Turizmi Konseyi (GHTC) Başkanı Emin Çakmak, Türkiye’nin sağlık turizmini 5 kıtada dünyaya tanıtarak, Türkiye’nin ekonomik gücüne güç katmaya çalıştıklarını söyledi.

Emin Çakmak, yaptığı açıklamada, 2014 yılında Türkiye’nin sağlık turizmini tanıtmak için Romanya, Azerbaycan, Umman, Katar, Dubai’de etkinlikler yaptıklarını söyledi. Çakmak, "12-17 Mayıs tarihleri arasında Kazakistan’da düzenlenen Sağlık Turizmi Fuarı ile Almata ve Astana kentlerinde düzenlenen workshop’larda yaklaşık 400’e yakın seyahat acentesi, sağlık kuruluşu temsilcisi ile bir araya gelerek Türkiye’nin sağlık turizmini tanıtacaklar" dedi.

Emin Çakmak, dünyada 5 önemli turizm ve sağlık turizmi fuarında büyük çaplı Türkiye katılımı ile yer aldıklarını ve etkinlik sayının yılda 35 noktaya ulaştığını belirterek faaliyetleri şöyle anlattı:

“Üç ay içerisinde faaliyetlerimizi Moskova- MITT, Kiev- UITT ve Bakü- ATTİF Turizm-KITF Almata Turizm Fuarları ile sürdürdük. Ayrıca 7 Körfez ülkesinde sağlık turizm workshopları, Dubai ATM Turizm Fuarı, Londra Anti Aging ve Kazakistan’ın Almata Sağlık Turizm Fuarları ile Türkiye sağlık turizm tanıtım faaliyetlerimize devam edeceğiz. Yıl sonuna doğru ise hedefimizde Hindistan’da 6 şehir, Kanada ve Amerika’da 9şehiri kapsayan workshoplar bulunuyor. Sonraki hedefimizde ise Afrika ülkeleri bulunuyor. Türkiye’nin sağlık turizmini yıl boyunca 5 kıtada tanıtarak ülkemizin ekonomik gücüne güç katmaya çalışıyoruz.”

THTDC Başkanı Emin Çakmak, uzun zamandır alt yapı çalışmalarını yaptıkları Adriyatik Bölgesi Network ofisinin de faaliyete başladığını belirterek, "Bölge ofisimiz Arnavutluk'un yanı sıra Makedonya, Kosova ve Karadağ ve Bosna-Hersek bölgesinde de faaliyetlerini gerçekleştirecek. Yeni 4 network ofisimizle birlikte toplam 72 ofise ulaştık. Dünya Sağlık Turizmi Konseyi-GHTC Başkanı olarak üyemiz bulunan Hırvatistan, Sırbistan merkezli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’nin sağlık turizmini tanıtmak ve ülkemize döviz kazandırıcı faaliyetleri artırmak için hedefimiz 144 ülkede network ofislerimizi 2016 yılı sonuna kadar hayata geçirmektir” diye konuştu.