TÜİK'in 2014 yılı Mart ayına ait 'Süt ve Süt Ürünleri Üretimi' verilerine göre toplanan inek sütü miktarı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı Mart ayı 'Süt ve Süt Ürünleri Üretimi' verilerini açıkladı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 4,4 azalış, inek peyniri üretimi yüzde 1,6 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise yüzde 2,1 artış gösterdi.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, 2014 yılı Mart ayında yoğurt üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,6 artış, ayran üretimi ise bir önceki aya göre yüzde %0,8 artış gösterdi.