Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “yüksek fiyat” eleştirisinde bulunduğu zincir marketlerin, biber ve patlıcan satmama kararı aldığı öğrenildi.

Salim Uzun’un Hürriyet’te yer alan haberine göre, biber ve patlıcan, artık zincir marketlerin raflarında yer almayacak.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek ile Antalya Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan da gelişmeyi doğruladı. 

"FİYATI ARTAN SEBZE VE MEYVELERİ ALMAYACAKLAR" 

Altunbilek, "Her şubemiz için bu karar geçerli değil. Alım gücü düşük olan bölgelerdeki marketlerde bu ürünler satılmayacak" derken, Akcan, "Market müdürleri, bağlı bulundukları genel müdürlüklerle yaptıkları yazışmaları bizlerle paylaşarak fiyatı astronomik olarak artan sebze ve meyveleri satın almayacaklarını duyurdu" şeklinde konuştu. 

Akcan kimsenin risk almak istemediğini belirtti.

Haberde, bazı zincir marketlerin şu müdürlerinin şu ifadeleri de yer aldı:

"Merkez yönetimlerden gelen yazı üzerine yeni bir planlama yapıldı ve fiyatı astronomik olarak artan ürünlerin satışını durdurduk. Uygulamanın ne kadar devam edeceği, biber ve patlıcan dışında hangi ürünleri kapsayacağını şu an için bilemiyoruz..."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ? 

Erdoğan, şu eleştiride bulunmuştu:

”Faiz, enflasyon düşerken marketlerde hala sebze ve meyve fiyatları düşmedi. Bu marketlerde, benim halkımı sömürme mücadelesini devam ettirenler varsa bunun hesabı da sorma görevi bizimdir ve sorarız..."