Kırmızı et üretimi, 2014 yılının ilk çeyreğinde 184 bin 975 ton olarak tahmin edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı Ocak-Mart dönemine ait 'Kırmızı Et Üretimi' verilerini açıkladı. Toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği bir önceki döneme göre yüzde 49,8, bir önceki yılın aynı dönemine göre de yüzde 11,3 oranında azaldı.

Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 49,3 oranında azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,3 oranında azaldı. Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 49,9 oranında azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,8 oranında azaldı.